Leonte

În ultimii ani, I-am cerut lui Dumnezeu în rugăciune (Daniel) să mă folosească într-o mai mare măsură pentru împărăția Lui. Nu știam felul în care El pregătește lucrurile. În providența Sa, a făcut în așa fel ca, începând cu luna aprilie a anului 2014, să mă alătur lucrării Asociației Misionare pentru Educarea Copiilor, ca lucrător cu normă întreagă pentru evanghelizarea copiilor din județul Iași.

Versetul care m-a urmărit o perioadă lungă a fost cel din Osea 6:3: „Să-L cunoaștem, să căutăm să-L cunoaștem pe Domnul! Așa cum este sigur că vine răsăritul, așa va fi de sigură și venirea Lui; El va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia târzie care udă pământul“ (trad. NTR). Acest verset m-a făcut mai conștient de misiunea noastră de a face ucenici, şi de a aștepta cu ardoare venirea Domnului.

Dumnezeu ne-a binecuvântat cu  4 copii minunați: Robert, Călin, Tudor şi Agnes.

lucratori-birou_bainÎl laud pe Domnul pentru privilegiul pe care mi l-a dat să Îi slujesc în Asociaţia Misionară pentru Educarea Copiilor din România. Am venit aici pentru prima dată în anul 1994, şi, prin harul Său, sunt încă aici.

Pe când eram copil am participat la o Evanghelizare de 5 zile, iar ca adolescentă am ajutat la evanghelizările cu copiii în timpul verii şi la o întrunire săptămânală din biserica mea din Irlanda de Nord, dar nu am ştiut prea multe despre AMEC până când am venit în România.

De-a lungul anilor am ajutat în diferite aspecte ale lucrării şi am avut bucuria să lucrez direct cu copiii şi să instruiesc învăţători. În prezent, am privilegiul de a lucra alături de directorii naţionali ai lucrării AMEC din România.

Dacă aş fi întrebată ce caracteristică a lui Dumnezeu îmi place cel mai mult, aş spune că este credincioşia Lui. Sunt uimită adesea de modul în care El continuă să-şi arate credincioşia în viaţa mea şi în viaţa misiunii.

Rugăciunea mea este ca Dumnezeu să fie glorificat în viaţa noastră, iar viziunea AMEC din întreaga lume să fie împlinită şi în România.

Lucratori-BIROU_BabutaCredem în călăuzirea lui Dumnezeu în viaţa noastră. El ne-a pregătit, prin toate circumstanţele vieţii pentru lucrarea la care ne-a chemat.

Lucrarea cu copiii ne-a fost chemare şi pasiune, încă de la începutul umblării noastre cu Domnul. Prin slujirea la Şcoală Duminicală din adolescenţă, locurile de muncă, Institutul AMEC pe care l-am absolvit împreună, formarea noastră ca familie, având aceaşi chemare în lucrare, Dumnezeu ne-a arătat care ne este locul şi lucrarea în care ne doreşte.

Credem în nevoia copiilor de a-L cunoaşte pe Dumnezeu de cât mai devreme posibil! Ei sunt o categorie mult iubită de El şi suntem motivaţi de cuvintele Domnul Isus: „Voia Tatălui este ca nici unul să nu piară“ în păcat, departe de El.

Credem că prin materialele produse la Editura AMEC, mulţi învăţători găsesc ajutor, încurajare şi resurse pentru lucrare. Astfel, copiii din şcoli duminicale, şi în mod special din Grupurile Vestea Bună învaţă sistematic şi plăcut adevărurile Bibliei.

Rugaţi-vă pentru o coordonare înţeleaptă a conţintului Radioului Vestea Bună (Oli), şi o bună logistică a expedierii comenzilor şi a organizării depozitului (Lică).

„Adu-ţi aminte de tot drumul pe care te-a călăuzit Domnul Dumnezeul tău…“ Deuteronom 8:2

lucratori-birou_anicaSlujesc Domnului la Cursul Biblic prin Corespondenţă din anul 1999.

Îmi amintesc zâmbind ziua în care am vizitat biroul AMEC. Credeam că munca la Cursul biblic poate deveni destul de plictisitoare, zilnic răspunzând la scrisori. Însă din prima zi de lucru, Dumnezeu mi-a schimbat impresia, fiindcă nu a trecut o zi în care să nu am activitate, şi îmi plăcea din ce în ce mai mult.

Mă bucur de miile de copii cu care am corespondat de atunci încoace, dar şi pentru cei cu care corespondez astăzi.
Cea mai mare bucurie pe care o am este să citesc mărturiile copiilor, care au fost cercetaţi de Domnul în urma studierii lecţiilor.

Nu de puţine ori primesc mărturii ca şi aceasta: „Citind lecţia mi-am dat seama că trebuie să-L primesc pe Domnul Isus ca Mântuitor personal! Îl iubesc din toată inima mea“ (R. Andreea – Suceava).

Rugaţi-vă pentru copiii care primesc cursurile noastre! Domnul să lucreze în inimile lor şi să îi mântuiască!

Pentru mai multe informaţii despre lucrarea Cursului Biblic prin Corespondenţă, apasă aici.

Buraga

„Eu – zice Domnul – te voi învăța și-ți voi arăta calea pe care trebuie să o urmezi, te voi sfățui și voi avea privirea îndreptată asupra ta.” [Psalmul 32:8]

Îi sunt nespus de recunoscătoare lui Dumnezeu pentru felul atât de frumos în care își împlinește această promisiune în viața mea.

În urma absolvirii Institutului de Instruire a Liderilor (vara 2019), Dumnezeu m-a călăuzit spre a mă alătura lucrării AMEC – full-time de data aceasta, după ce am făcut-o ca voluntar timp de câțiva ani.

Îl laud pe Dumnezeu pentru posibilitatea de a-I sluji și de a da mai departe ceea ce El a investit până acum în mine, și mă rog ca slujirea pe care o fac, în orice domeniu, să Îl glorifice pe El.

Lucratori-BIROU-Grigore

Îl lăudăm pe Domnul pentru posibilitatea de a-I sluji împreună în AMEC. Responsabilitatea noastră este să pregătim clădirea pentru musafirii şi studenţii care vin la diferitele cursuri organizate de AMEC, şi să ne îngrijim de buna funcţionare a tuturor lucrurilor din ea.

Rugăciunea noastră este ca fiecare persoană care calcă pragul acestui centru să plece încurajată, echipată şi motivată de a lucra la răspândirea Evangheliei între copii.

Alex lucrează cu normă întreagă în administrarea centrului, iar Monica în cadrul departamentului de Contabilitate.

Roagă-te ca Dumnezeu să ne ajute în aşa fel încât, prin lucrarea care o facem, mai mulţi copii din România să audă Evanghelia.

Lucratori-BIROU_Elena
Îmi aduc aminte şi acum de bucuria pe care am simţit-o, când am primit prima mea Biblie – Biblia povestită copiilor. A fost premiul de la AMEC, oferit alături de o diplomă, la terminarea Cursului Biblic prin Corespondenţă. Deşi legătura mea cu AMEC a început în copilărie, nu m-am gândit că într-o zi (14 ani mai târziu) voi face parte din echipa AMEC. Însă, după absolvirea şcolii biblice, Dumnezeu m-a călăuzit spre lucrarea AMEC, unde lucrez, într-o măsură mai mare sau mai mică, la site-ul editurii, comenzi, traduceri, literatură şi radio. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru privilegiul de a-I sluji şi pentru puterea şi ajutorul Lui, fără de care nu aş putea face nimic.

„Şi El mi-a zis: Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.

Lucratori-BIROU_ClausNăscută în 1975, născută din nou în 1986, dedicată lui Hristos în 1990, am început să-L slujesc în 1991 și m-am alăturat (cu norma întreagă) misiunii AMEC din 1998, continuând să slujesc ca designer. Să-L slujesc pe Dumnezeu este privilegiul suprem care mi-a fost oferit, și dă scop vieții mele. „Pasiunea” este numele meu mijlociu și pun tot ce am și sunt în ceea ce cred că se merită. Motivul pentru care sunt capabilă să fac ceea ce fac este că Dumnezeu mi-a promis: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi” (Evrei 13:5). Sunt sigură că El n-o va face niciodată!

Menirea unui artist este să găsească frumosul în orice lucru și să-l scoată la iveală pentru a-l vedea toți. Încerc să trăiesc la acest standard atât în lucrare cât și în viața personală. Orice material folositor copiilor sau adulților trece prin mâna mea, căpătând formă, culoare și frumusețe. De la cântece, jocuri și activități pentru copii, la manuale și cărți pentru învățători, până la materiale promoționale necesare lucrării. Chemarea mea este să fiu o încurajare și încerc să fac asta în orice domeniu. Rugăciunea mea este ca tot ceea ce fac să fie o încurajare pentru alții și să aducă slavă lui Dumnezeu. Îl laud pe El pentru pasiunea pe care mi-a dat-o pentru copii și pentru lucrul bine făcut!

„Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului, şi îţi vor izbuti planurile.“ Proverbele 16:3

Dorinţa vieţii mele a fost să-I slujesc Domnului. În anul 1995 El m-a convins că doreşte să particip la Institutul de Instruire a Liderilor din cadrul AMEC, după care am fost invitată să lucrez la Biroul Naţional, la pregătirea de literatură.
În momentul de faţă munca mea constă în:

  • coordonarea traducerii, corectării şi editării de materiale;
  • organizarea şedinţelor periodice de literatură;
  • supravegherea editării şi tipăririi materialelor necesare pentru cursurile de instruire;
  • întocmirea proceselor verbale la şedinţele naţionale şi de literatură;
  • traducerea la diferite cursuri;
  • participarea la conferinţele din cadrul misiunii.

Rugaţi-vă ca Domnul să dea întregii echipe care lucrează la literatură multă atenţie şi înţelepciune în editarea materialelor, şi ca prin predarea clară a acestor materiale, copiii să înţeleagă că au nevoie de Isus Hristos şi să creadă în El.

Rugaţi-vă ca Dumnezeu să întărească pe fiecare învăţător, să-l încurajeze şi să-l ajute să folosească eficient materialele.

Rugaţi-vă şi pentru mine, ca El să-mi dea înţelepciune, curaj şi clarviziune, ca să aduc glorie lui Dumnezeu prin tot ceea ce fac.

Vă mulţumesc că prin interesul, rugăciunile şi susţinerea dumneavoastră contribuiţi la lucrarea de editare de literatură. El să vă răsplătească ajutorul dat!

lucratori-birou_ana-maria

M-am născut într-o familie creştină. Părinţii mei m-au învăţat multe lucruri despre Dumnezeu, şi, ca urmare, m-am hotărât să-L urmez pe El încă de când eram mică. 
 
Când m-am mutat la Sibiu, am început să merg la o biserică unde mergea şi Claire Bain, managerul general al AMEC-ului. De la ea am auzit pentru prima dată despre AMEC. Mai târziu, când a fost nevoie de cineva să lucreze la curăţenia şi întreţinerea Centrului, Claire m-a întrebat dacă mi-ar plăcea să lucrez aici. Mi-a plăcut aici fiindcă puteam să lucrez într-un mediu creştin. 
 
Munca mea constă în menţinerea curăţeniei la Centrul de Instruire, bucătărie şi birouri. Când sunt grupuri mari, ajut şi la pregătirea mâncării, curăţarea zarzavaturilor, spălatul vaselor etc.
 
Versetul meu preferat este: „…bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!“ (Plângerile lui Ieremia 3:22-23).

Lucratori-BIROU-Ana

Am fost chemată să-I slujesc lui Dumnezeu și semenilor. În cadrul AMEC am posibilitatea să fac aceasta cu multă bucurie. Dumnezeu a lucrat în viața mea și m-a pregătit, prin diferite circumstanțe, ca să fiu de folos lucrării de birou a misiunii.

Sunt foarte recunoscătoare lui Dumnezeu pentru privilegiul pe care îl am de a-I sluji la Biroul Național AMEC și mă rog ca El să-mi dea înțelepciunea și ajutorul ca în fiecare zi să fac tot ce trebuie, ca pentru El!

Dumnezeu este la lucru, El merită toată slava!

Cântaţi Domnului, toţi locuitorii pământului! Vestiţi din zi în zi mântuirea Lui; povestiţi printre neamuri slava Lui, printre toate popoarele minunile Lui! 1 Cronici 16:23,24

lucratori-birou_vasilca„Eu – zice Domnul – te voi învăţa, şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui, şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.“ Psalmul 32:8

Amândoi am crescut în același oraș și în aceeași biserică. L-am primit pe Domnul încă din copilărie și L-am mărturisit public prin botez la vârsta adolescenței. Îi mulțumim Domnului că ne-a adus împreună și ne-a arătat calea pe care trebuie s-o urmăm.

Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru oamenii prin care El ne-a sfătuit și pentru toate perioadele de instruire prin care El ne-a învățat cum să-I slujim mai bine. Pasiunea noastră este să ducem Evanghelia la copii și adulți, să traducem și să tipărim literatură creștină și să-i ajutăm pe alții prin cursuri de instruire.

Am slujit pentru o perioadă la Radio Vocea Evangheliei din Sibiu (Dani) și Școala Biblică Golgota din Tălmaciu, județul Sibiu (Doina). De mulți ani, slujim Domnului împreună în cadrul Fundației GLO din România. În același timp, este o mare onoare pentru noi să-I slujim lui Dumnezeu și împreună cu AMEC, misiunea de care ne leagă multe proiecte frumoase, încă de la înființarea sa în România.

El ne-a chemat să fim de folos cu darurile noastre în lucrarea de design (Dani) și instruire a învățătorilor (Doina). În ultimii ani, ne-am implicat în lucrările AMEC din mediul online, AmecPeNet și Radio Vestea Bună, prin care avem ocazia să răspândim Evanghelia, să sfătuim și să ne rugăm pentru copiii, adolescenții și părinții cu care zilnic venim în contact. Deși nu-i vedem pe cei cu care stăm de vorbă și probabil nu-i vom întâlni niciodată, Dumnezeu lucrează și schimbă vieți prin aceste lucrări online! Zilnic avem nevoie de har, putere, perseverență, excelență, creativitate și un conținut bun și proaspăt pentru fiecare mesaj și emisiune.

Am învățat și încă mai avem nevoie să învățăm lucruri noi, dar cea mai mare forță din spatele acestor proiecte este și va fi rugăciunea. Mulțumim pentru rugăciuni!


Iulian şi Anca, împreună cu cei trei copii ai lor (Yasmina, Eduard şi Eric) locuiesc şi slujesc Domnului în Iaşi, România. Ei au fost liderii AMEC până în decembrie 2019 şi au fost implicaţi în multe proiecte în cadrul misiunii, ceea ce a făcut ca mulţi copii din România să audă Evanghelia, prin intermediul celor 60 de lucrători cu normă întreagă care slujesc în ţară.

De la 1 ianuarie ei au fost folosiţi de Dumnezeu în lucrarea la nivel european. Iulian este asistentul Directorului European şi împreună sunt implicaţi în instruirea învăţătorilor, lucrări directe şi în lucrarea cu alţi lideri naţionali.

Iulian şi Anca sunt, de asemenea, foarte implicaţi în proiecte inovatoare – precum site-uri de internet pentru copii, aplicaţii şi proiecte radio online.

Vreau să dăruiesc 50 de lei pentru lucrarea lui IULIAN&ANCA din AMEC

Susține un lucrător