RESURSE CONFERINTA 2018
RESURSE CONFERINTA 2018

IMPRESII DE LA CONFERINȚELE DIN ANII TRECUȚI

#confAMEC2018

„M-am bucurat sa pot veni. Multumim pt eforturile in organizare! Materialele sunt super! Mesajul a fost f bun. Multa putere in continuare!”

Îl lăudăm pe Domnul pentru Conferinţa Naţională AMEC de la Sibiu, din 16-17 martie 2018. A fost o bucurie să fim împreună cu 249 de credincioşi, care au pasiunea de a evangheliza copiii, şi să învăţăm împreună despre puterea Cuvântului lui Dumnezeu.

Rugăciunea noastră a fost şi este ca acest Cuvânt al Lui să fie punctul central în viaţa noastră. Ne rugăm ca Domnul să ne ajute să trăim fiind conştienţi de puterea pe care o are Cuvântul de a schimba vieţi, şi ca noi să avem bucuria de a vedea aceste schimbări în viaţa noastră şi a copiilor cu care lucrăm.

Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat, şi Bisericii Penticostale „Emanuel“ pentru găzduire, laudă şi închinare şi corul de copii. Suntem recunoscători tuturor celor ce au făcut efortul de a participa, şi Îi mulţumim lui Dumnezeu că ne-a dat privilegiul de a lucra împreună cu El.

Avem încrederea că vă veţi bucura să citiţi comentariile de mai jos. Noi ne-am simţit binecuvântaţi când le-am citit. Bucuraţi-vă şi de poze, şi, dacă nu aţi reuşit să participaţi, puteţi să ascultaţi înregistrările aici.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Care a fost cel mai folositor lucru pe care l-ai învăţat la această conferinţă?

„Cuvintele rostite au putere. Cu ele poți zidi sau dărâma. Trebuie sa fiu atentă ce-mi doresc să clădesc în copilași.“

„Să fiu atentă la cuvintele pe care le folosesc, atunci când comunic cu cei din jur şi în special cu copii mei şi cu cei cu care lucrez.“

„Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să fie pe primul loc în viața noastră şi, prin trăirea lui, să putem fi niște unelte în mâna lui Dumnezeu spre mântuirea şi modelarea sufletelor copiilor.“

„Conferința s-a ridicat la un nivel mult peste așteptările mele. Abia aștept să revăd înregistrările și să aprofundez învățăturile, sfaturile.“

„M-am bucurat mult de conferință. A fost revitalizant. Vă mulțumesc pentru toată slujirea și efortul pe care l-ați depus pentru ca și eu și alții să ne putem bucura de o asemenea conferință. Dumnezeu să vă binecuvânteze din plin!“

„Am plecat de la conferință cu bateriile încărcate.“

Chiar contează cum trăiesc?

Trăim într-un timp în care adevărul este subiectiv. El a fost transformat în: „Este bun, dacă aşa este bine pentru mine“. Cum răspundem noi, creştinii, acestor schimbări? Şi cum îi ajutăm pe copiii cu care lucrăm să reacţioneze? Contează cum îmi trăiesc viaţa privată? Contează dacă prezint întregul adevăr al Evangheliei sau doar anumite părţi? Ce atitudine trebuie să am faţă de cele mai recente tendinţe din lume? Care este opinia mea referitor la alte religii? Ce este adevărul? Şi chiar contează cum trăiesc?

IMPRESII de la CONFERINŢE LOCALE AMEC DIN MARTIE 2016

Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru ajutorul pe care ni l-a dat în luna martie. Prin harul Lui, în 13 locuri din ţară au fost organizate conferinţe locale AMEC.

Sperăm că la conferinţă participanţii au beneficiat de învăţătura din Cuvânt despre „Cine este aproapele meu“, şi că seminariile despre evanghelizarea celor nemântuiţi le-au fost de folos. Slăvit să fie Domnul pentru fiecare dintre cei aproximativ 900 de lucrători cu copiii, care au participat la una dintre conferinţe.

În acest an, colecta s-a făcut pentru campania Vestea Bună pentru România – Braşov, şi, în total, au fost dăruiţi 5.794 lei. Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru generozitatea oamenilor Lui, prin care am văzut purtarea de grijă a lui Dumnezeu, ca mulţi copii din judeţul Braşov să audă Evanghelia în această vară.

Iată câteva impresii de la conferinţe:

„Abia am aşteptat să veniţi şi în zona noastră! Am venit special să ne cumpărăm materiale. Ne bucurăm de toate ofertele!“


„Nu mai aveţi Cartea întrebărilor cu meditaţii? Am fi dorit 30 pentru grupurile de copii la care mergem. Cum să facem să le primim?“


„Ne-aţi pus la dispoziţie aşa de multe materiale! A mai rămas ceva în depozitul AMEC?“

Câteva lucruri de care vrem să-ţi amintim:
–    dacă ai nevoie de texte pentru lecţiile biblice, poţi să le descarci gratuit aici.
–    dacă ai nevoie de pachetul şi caietul de lucru de la seria Trăind după voia lui Dumnezeu, poţi să le descarci gratuit aici.
–    dacă ai cumpărat seria de lecţii Lui Dumnezeu Îi pasă când copiii sunt trişti, şi ai nevoie şi de caiet de lucru pentru tabără, poţi să-l descarci gratuit aici.

De asemenea, ne bucurăm să te anunţăm că am refăcut ajutoarele vizuale la seria de lecţii Întrebări, întrebări. Imaginile pentru primele două lecţii sunt deja pe site aici. Poţi să le descarci gratuit şi să le foloseşti pentru copiii din grupul tău. Îţi recomandăm să foloseşti lecţii doctrinare pentru a întări învăţătura pe care o dai, şi, de asemenea, pentru a-i ajuta pe copii să-şi apere credinţa şi să spună şi altora de ce cred ceea ce cred. Textul este tipărit, şi poate fi comandat gratis (plăteşti doar taxa de expediere).

Pe site-ul Editura AMEC, la Resurse online, planificăm să adăugăm periodic materiale care să te ajute în predare. Intră pe site şi descarcă ceea ce ai nevoie.

În slujba Lui,
Echipa AMEC

A fost o bucurie să ne întâlnim cu lucrători cu copiii de pe tot cuprinsul României, şi să petrecem un timp împreună învăţând despre „excelenţă“.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru lucrarea pe care a făcut-o pastorul Beniamin Poplăcean, pastorul Ema Dobrin, decanul Marius Cruceru, pastorul Radu Cîmpean şi fratele Daniel Bruda, care au prezentat fiecare câte un aspect despre excelenţă la seminarul lor.

430 de persoane ne-am întâlnit la conferinţa care a început vineri seara, a continuat sâmbătă şi s-a terminat sâmbătă după-amiaza la ora 16.00, cu un concert susţinut de Continental Young.

Vrem să mulţumim fiecăruia că şi-a investit timpul, energia şi resursele pentru a participa la conferinţă. Rugăciunea noastră este ca fiecare să fi plecat de acolo cu o dorinţă mai mare de a urmări excelenţa în lucrarea cu copiii, motivat fiind să ducă Evanghelia celor ce nu au auzit-o încă.

Tema conferinţeiÎnţelept într-o lume Smart

 
Ateliere: Idei practice de evanghelizare a copiilor

Impresii …

Natalia-Cluj…
Nota 10/10, cu drag particip la conferințele AMEC. Vă cunosc din 1996 de când am făcut PEC 1. Mi-a făcut o deosebită plăcere să revăd membrii asociației AMEC și să cumpăr materialele atât de bine gândite realizate de voi. Domnul să vă binecuvânteze in tot ce faceți și multă sănătate.
 Amalia-Cluj…
Nota 9/10, m-am bucurat că am avut ocazia să vă întalnesc personal și varietatea materialelor m-a încântat. Cât despre conferință, mi-a placut și am să încerc să aplic în viața mea acele 5 principii. Am crezut că veți face o lecție biblică demonstrativă..
.Georgiana-Argeș…
Nota 10/10, a fost o conferință care mi-a vorbit in mod special. Era exact ceea ce aveam nevoie pentru a înțelege că de cele mai multe ori nu îmi petrec ințelept timpul. S-a pus întrebarea ce să facem pentru copii din grupul nostru. Și răspunsul l-am găsit: sa ma schimb eu. Dacă eu nu sunt ceea ce trebuie, nu trebuie să am pretenții la ei. Mi-a plăcut foarte mult când s-a spus ca Amec nu dorește să înlocuiască biserica, ci sa vină în ajutorul ei. Dumnezeu să vă binecuvânteze in tot ceea ce faceți pentru copii din întreaga țară!

Tiberius-Suceava…Nota 8/10, în primul rând, vreau să vă mulțumesc și să vă felicit pentru inițiativa organizării unei conferințe pe o tematică atât de relevantă și necesară astăzi. Statisticile prezentate în cadrul conferinței mi s-au părut foarte interesante, iar mesajul a fost deosebit de clar….. Cred ca s-ar fi putut descrie si alte metode: crearea unui grup de discuție pe facebook cu activitați/concursuri … încurajarea copiilor să-ți instaleze și să citească Biblia pe telefon…

În martie şi aprilie, în 11 locuri din ţară au avut loc conferinţe locale organizate de AMEC şi  bisericile locale (Pericei, Oradea, Paşcani, Timişoara, Deva, Galaţi, Buzău, Medgidia, Târgovişte, Braşov şi Târgu Mureş).

Au fost prezenţi peste 1000 de participanţi (învăţători de Şcoală duminicală, Grup Vestea Bună, părinţi, ş.a.), deschişi să înveţe cum să răspundă mai bine nevoilor copiilor cu care lucrează.

Tema comună a conferinţelor a fost „Probleme cu care se confruntă copiii“. La aceste conferinţe ne-au slujit pastori din zona locală, fraţi şi surori specializaţi în lucrarea cu copiii. Tot în cadrul conferinţelor s-a prezentat proiectul „Împreună pentru Letonia“, la care s-au strâns fonduri pentru a ajuta lucrarea misionară printre copiii din Letonia.

Şi în acest an, dorinţa editurii AMEC a fost de a veni în sprijinul învăţătorilor cu materiale de calitate, la preţuri minime. Am pregătit oferte speciale de care învăţătorii s-au bucurat şi ne rugăm ca ele să fie de un real ajutor pentru ei. Dumnezeu să le folosească pentru mântuirea şi creşterea spirituală a multor copii!

 

Lecţii învăţate din seminarii
Am selecţionat mai jos câteva dintre impresiile participanţilor. Mulţumim lui Dumnezeu pentru învăţătura primită şi fie ca în continuare El să îi ajute pe fiecare să înţeleagă mai bine copiii cu care lucrează şi să îi ajute.

„Prin această conferinţă Dumnezeu mi-a vorbit «Du-te şi lucrează cu mai multă pasiune, cu mai multă dragoste, cu mai multă dăruire şi perseverenţă, ca inimile copiilor să fie atinse de dragostea Mea»“. (învăţător din Deva)

 „Am trecut şi eu prin majoritatea problemelor menţionate, de aceea, aplicând principiul „poartă-te cu alţii cum ţi-ar fi plăcut să se poarte ei cu tine“, cred că voi putea da dovadă de acceptare şi încurajare faţă de copii, la fel cum şi Dumnezeu mă încurajează şi pe mine în fiecare zi. A fost un timp încurajator.  Vă mulţumesc.“ (învăţător din Braşov)

„Această conferinţă m-a ajutat să-mi cer iertare pentru unele greşeli pe care le-am făcut; să corectez aceste greşeli dacă este posibil, în viaţa copiilor“ (învăţător din Deva)

 „proiectul Letonia m-a impresionat să le vorbesc copiilor mai mult despre misiune“  ( învăţător din Braşov)

 „Am înţeles că ceea ce rămâne traumă în copilărie şi este nerezolvată va rodi rebeliune şi amărăciune în adolescenţă. Dragostea, bunătatea, răbdarea ajută la vindecare. Mântuirea copiilor este scopul slujirii mele.“ (învăţător din Deva)

„Fiind părinte a patru copii, mi-am reamintit dar am şi aflat lucruri pe care aveam nevoie să le cunosc şi să le aplic în educarea copiilor“.(părinte din Braşov)

„Această conferinţă m-a ajutat să înţeleg problemele reale cu care se confruntă adolescenţii şi să iau decizii“. (învăţător din Deva)

„M-a motivat să implementez la grupele de copii rugăciunea şi dărnicia pentru misiune“ (învăţător din Constanţa)

 „Această conferinţă m-a ajutat să descopăr că trebuie să mă implic emoţional în viaţa copiilor cu care lucrez, că nu-i de ajuns să îmi fac doar datoria ci este important să-i descopăr, să-i cunosc, ca mai apoi, cu ajutorul Domnului, să mă raportez corect la problemele lor.“(învăţător din Buzău)

„M-a ajutat să văd cum relaţia mea cu Dumnezeu pe parcursul săptămânii îi influenţează pe copiii cu care lucrez“ (învăţător din Constanţa)

Am primit multe aprecieri, mulţumiri pentru materialele oferite şi „sugestii“ de a avea mai des astfel de întâlniri. Şi noi dorim acest lucru, de aceea, invităm toţi participanţii să fie cu „urechile ciulite“ la evenimentele AMEC – cursuri, orele cu învăţătorii din judeţ / zonă, Întâlnirea anuală a Învăţătorilor (19-22 septembrie 2013,Sibiu). Vă aşteptăm!

Mulţumiri speciale  

  • Mulţumim Domnului pentru ajutorul, binecuvântarea şi purtarea Sa de grijă.
  • Mulţumim participanţilor care şi-au făcut timp şi au venit la aceste conferinţe. Credem că efortul lor nu a fost în zadar. Le mulţumim şi în numele lucrătorilor AMEC şi a copiilor din Letonia, pentru dragostea cu care au dăruit, astfel ca mai mulţi dintre copiii de acolo să audă Evanghelia.
  • Mulţumim pastorilor şi celor ce au susţinut seminariile. Dumnezeu ne-a vorbit prin ei şi le mulţumim că s-au pus la dispoziţia Lui.
  • Mulţumim comitetelor locale, fraţilor şi surorilor care au ajutat. Ne-am bucurat în fiecare loc să avem alături de noi fraţi şi surori care ne-au sprijinit prin tot ce am avut nevoie. Dumnezeu să răsplătească dragostea cu care ne-au slujit!

Vă aşteptăm cu drag la orice eveniment AMEC, să fim împreună, pentru a deveni mai buni, mai aproape de Domnul în lucrarea de evanghelizare a copiilor din ţara noastră.

Dumnezeu să vă binecuvânteze.

IMPRESII de la CONFERINŢA NAŢIONALĂ AMEC DIN 9-10 MARTIE 2012

Fiecare copil, fiecare judeţ, fiecare zi! 

Ne-am rugat împreună pentru această conferință și ne-am pregătit îndelung pentru ea. Dorinţa noastră a fost şi este ca Dumnezeu să fie glorificat pentru tot ceea ce s-a făcut. El este Cel care dă binecuvântarea, şi ce binecuvântează El rămâne binecuvântat.

Mulțumim celor care au completat foaia de participare. Iată câteva din impresiile lor:

Apreciez originalitatea în prezentare. Mă bucur că am găsit oameni cu aşa mare pasiune pentru mântuirea copiilor. (Radu Alex – Hunedoara)

Ne-aţi pus la dispoziţie materiale superbe. Dumnezeu va da şi rod la un asemenea semănat. El a dat sămânţa, AMEC România a semănat-o. Domnul va scoate lucrători la secerişul acestei recolte. Mă rog să fie centru AMEC în fiecare judeţ. (Tudor Rebeca – Bucureşti)

Mulţumesc, AMEC! Am fost încurajată, motivată şi inspirată în lucrarea pe care o fac pentru slava Domnului şi pentru preşcolarii mei. Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă răsplătească. Mulţumesc pentru daruri!  (Moisa Cristina – Sibiu)

Pot să afirm cu tărie că am avut parte de momente speciale, unice, binecuvântate de Domnul. Îmi doresc să mai particip. (Pârlea Alina – Iaşi)

Seminarul principal a fost prezentat de vorbitorul internaţional Czeslaw Bassara