AMEC are colaboratori apropiați care sunt parte a echipei, deși nu slujesc cu normă întreagă în AMEC. Colaboratorii sunt reprezentanți AMEC în diferite zone ale țării sau ajută la anumite lucrări în biroul național.

„Cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea și va împlini planurile Mele.“ Isaia 55:11

Când mă uit înapoi la viaţa mea, văd cum Dumnezeu Şi-a început împlinirea planului Său cu mine încă de la naştere. M-am născut într-o familie creştină în Olanda. La vârsta de 16 ani I-am cerut iertare lui Dumnezeu de păcatele mele și, prin Domnul Isus, El m-a iertat. De atunci, mi-am dorit să fac totul ca pentru Dumnezeu. Am ajutat și mai mult la lucrarea cu tinerii și copiii în biserica locală. Când am terminat studiile, cel mai important lucru pentru mine a fost să aflu răspunsul la întrebarea: Ce plan are Dumnezeu cu mine?

El mi-a arătat că trebuie să ajut la lucrarea cu copiii din România, în Oltenia. În 2009 am fost trimisă de biserica mea împreună cu organizația Kimon ca misionară. Este o mare bucurie să văd că și în viaţa copiilor și tinerilor se împlinește planul lui Dumnezeu.

În 2012 am participat la AMEC la Institutul pentru Instruirea Liderilor, după care am devenit persoană de contact între AMEC și cei care fac lucrarea cu copii în județul Mehedinți. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru colaborarea cu AMEC.

Între timp am cunoscut pe soțul meu, Eugen. În căsnicia noastră, Dumnezeu ne-a dăruit trei copii: Jamel, Eva și Eliza.

Îi slujesc Domnului prin:

 • Motivarea și ajutorarea altora să se implice și să rămână implicaţi în lucrarea cu copiii
 • Grupuri Vestea Bună
 • Grupuri de Adolescenți
 • Evanghelizări în aer liber
 • Cluburi Biblice de Vacanță
 • Tabere
 • Distribuire de tractate

Dorința mea este ca şi în viaţa multor copii şi tineri să se împlinească planul lui Dumnezeu.

lucratori-colaboratori_margret„Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuință.“ 2 Timotei 1:7

Acest verset a constituit pentru mine o mare încurajare, de când am început lucrarea cu copiii şi până în ziua de astăzi.

Având în vedere că L-am primit pe Domnul Isus ca Domn şi Mântuitor la vârsta de zece ani, îmi dau seama cât de important este să spunem copiilor despre Domnul Isus încă de la o vârstă fragedă, și să-i învățăm că și ei au nevoie să-L cunoască pe El în mod personal.

În anul 1993 am venit din Germania în România. Mai întâi am învățat limba română. Apoi am lucrat în mai multe locuri din țară, în cadrul bisericilor, predând copiilor de la școala duminicală şi grupurilor de copii din afara bisericii. În anul 2013 m-am alăturat echipei AMEC şi colaborez cu aceasta în dezvoltarea lucrării cu copiii în județul Sibiu.

Lucrarea cu copiii nu este ușoară, dar Îi mulțumesc lui Dumnezeu că El mă ajută în toate.

Îi slujesc Domnului prin:

 • Grupuri Vestea Bună
 • Evanghelizări de cinci zile
 • Tabere pentru copii şi adolescenți
 • Motivarea învățătorilor

Viziunea mea este ca tot mai mulți copii să-L cunoască pe Isus ca Domnul şi Mântuitorul lor, să crească în credința în El şi să aibă dorinţa de a-I sluji Lui!

lucratori-colaboratori_beni-si-maria

suclea-david
Sunt pasionat de radio; mereu m-au fascinat culorile şi tot ce tine de domeniul artistic. Îmi place să vizitez oraşe noi; iubesc muntele şi marea. Din experienţa radio pe care am acumulat-o până în prezent, și bazându-mă pe ajutorul lui Dumnezeu, cred că vom fi în curând cel mai bun post de radio pentru copii. Arta fotografică va rămane pentru mine mereu o maşinărie pe care o voi folosi ca să opresc timpul în loc. 🙂

lucratori-colaboratori_susanna„Există doar două posibilităţi: «Ori eşti misionar, ori eşti câmp de misiune».“ Acesta a fost citatul pe care l-am lipit în timpul adolescenţei pe dulapul din camera mea, şi care a devenit motto-ul vieţii mele. Pentru mine, misiunea nu începe la graniţa ţării, ci în faţa uşii mele. M-am rugat mulţi ani să nu fie niciodată nevoie să plec din ţara mea, Elveţia, pentru a spune altora Evanghelia. Dar Dumnezeu a avut un alt plan. Şi când El pregăteşte şi deschide drumurile, El ne oferă atât bucuria, cât şi încrederea de care avem nevoie. Acest lucru îl pot mărturisi şi eu. Au trecut opt ani de când locuiesc în România, şi încă îmi place foarte mult. Între timp România a devenit căminul meu.

Am fost trimisă în România de Misiunea SMG (Schweizerische-Missions-Gemeinschaft) din Winterthur, Elveţia. Lucrez în biserica Maranata din Şelimbăr, jud. Sibiu, şi cu jumătate de normă la Biroul Naţional AMEC în administraţie, ceea ce este un echilibru bun între lucrarea directă şi practică din biserică şi lucrarea din birou.

Sunt curioasă ce alte lucrări are Dumnezeu pregătite pentru mine. Să trăieşti cu Dumnezeu este întotdeauna captivant. Mă rog ca Dumnezeu să ne dea fiecăruia puterea şi bucuria de a fi misionari în locul în care El ne-a aşezat, făcând lucrarea ca pentru El, spre slava Lui.