Întrebări frecvente

Credem că este foarte important ca copiii care vor să învețe mai multe despre Dumnezeu să aibă posibilitatea să facă aceasta. De aceea, îți sugerăm să le dai o Biblie sau un Nou Testament, dacă nu au deja, și un set de meditații zilnice – apasă aici pentru mai multe informații. Pe lângă aceasta, noi încurajăm copiii să asculte www.radiovesteabuna.ro sau să acceseze www.amecpenet.com. AMEC are și un Curs Biblic prin Corespondență pentru copiii care vor să studieze Biblia prin poștă. Apasă aici pentru a înregistra la acest curs copiii pe care îi cunoști.

Centrul de Instruire se află lângă Biroul Național AMEC din Sibiu. Avem un pliant cu mai multe informații, pe care poți să îl descarci de aici. De asemenea, dacă ne trimiți adresa ta poștală (prin formularul de contact de aici), putem să-ți trimitem informații tipărite. Spune-ne de câte ai nevoie.

Dorința noastră este ca, după absolvirea oricărui curs de instruire, să pui în practică ceea ce ai învățat. Diplomele sunt trimise după ce ne anunți că ai pus în practică învățătura primită și ai predat copiilor. La sfârșitul cursului, primești un formular, pe care trebuie să-l completezi cu titlul  lecțiilor pe care le-ai predat și o scurtă descriere. Te rugăm să trimiți acest formular la biroul național (poți să-l trimiți și prin e-maiI), cu detalii despre cursul la care ai participat și îți vom trimite diploma. Rugăciunea noastră este aceasta: cu cât sunt mai mulți învățători instruiți, cu atât mai mulți copii să fie învățați din Cuvântul lui Dumnezeu.

Avem diferite cadouri pentru copii, pe care tu, ca învățător, ai putea să le cumperi și să le oferi ca răsplată pentru participare, pentru învățarea versetelor de memorat etc. Cadourile le găsești aici pe www.edituraamec.ro De asemenea, te încurajăm să iei „Cartea întrebărilor cu meditații“ pentru copiii cu care lucrezi, și să-i ajuți să-și formeze obiceiul de a citi zilnic din Biblie. Multe din aceste cărți sunt gratuite, și pot fi găsite aici.

 

În momentul de faţă, legea permite organizarea programelor religioase în aer liber. Totuşi, este important ca primarul să fie informat de această activitate. Un model de cerere poate fi descărcat de aici. Cererea poate să fie făcută în numele unei biserici locale sau a unei organizaţii locale. Dacă cererea este respinsă, atunci motivul respingerii trebuie să vă fie dat în scris.

Grupurile Vestea Bună sunt destinate în special copiilor care nu au auzit niciodată Evanghelia. Dacă sunt în cartierul tău copii care te cunosc şi crezi că ar veni în casa ta la o întrunire, atunci aceasta este o situaţie ideală, şi ar fi minunat să începi cu ei un Grup Vestea Bună. Pentru mai multe informaţii despre Grupul Vestea Bună apasă aici. Grupurile Vestea Bună se desfăşoară în timpul anului şcolar, o dată pe săptămână, timp de o oră. Dacă vrei să-ţi deschizi casa, să inviţi copiii din vecinătate la Grupul Vestea Bună şi să găzduieşti acest grup, te rugăm să iei legătura cu noi aici sau contactează lucrătorul local. Cursul „Predând Eficient Copiilor“, nivelul 1 este un curs special pentru cei ce sunt interesaţi să predea la Grupul Vestea Bună. Citeşte mai multe despre curs aici.

Centrul de Instruire din Sibiu este deschis pentru a caza grupuri, atunci când nu se ţin cursuri de instruire la AMEC. În momentul de faţă sunt 60 de locuri de cazare. Este şi o sală de clasă bine echipată. Masa este servită la cerere. Pentru mai multe informaţii despre preţ şi date disponibile, apasă aici.

Cei ce lucrează cu AMEC sunt credincioşi născuţi din nou, sunt de acord cu Declaraţia de Credinţă AMEC şi sunt membri în biserica lor locală. Este posibil să lucrezi ca voluntar cu AMEC, pe termen lung sau scurt. Lucrătorii cu normă întreagă participă mai întâi la Institutul de Instruire a Liderilor, care se ţine în fiecare vară la Centrul de Instruire din Sibiu. Citeşte aici mai multe informaţii despre Institutul de Instruire a Liderilor. AMEC angajează lucrători, dar aceasta se face numai cu acordul bisericii locale, care confirmă că într-adevăr, membrul bisericii lor are o inimă de slujitor şi vrea să lucreze pentru Dumnezeu cu normă întreagă în evanghelizarea copiilor. În plus, lucrătorilor AMEC nu li se promite un salariu, ci ei trebuie să aibă încrederea că Dumnezeu le va purta de grijă de toate nevoile prin donaţii din partea oamenilor Lui.

AMEC organizează diferite cursuri pe tot cuprinsul ţării, iar lucrătorii AMEC sunt dispuşi să meargă într-o zonă, dacă acolo există minim 10 învăţători care doresc să fie instruiţi. Citeşte aici despre cursurile disponibile. Cursul cel mai obişnuit este “Predând Eficient Copiilor“, nivelul 1. Dacă eşti interesat de găzduirea unui curs sau vrei să ştii unde se ţine unul cât  mai aproape de zona ta, contactează-ne.

AMEC este o misiune prin credinţă, şi cei ce slujesc în această misiune se încred în Dumnezeu ca El să le poarte de grijă. De-a lungul anilor, Dumnezeul plin de har ne-a dat tot ce am avut nevoie, prin daruri din partea oamenilor Lui. Lucrătorii AMEC îi informează pe credincioşi despre activitatea lor (ex. am vestit Evanghelia la 3.000 de copii prin campania „Vestea Bună pentru România“), şi se roagă ca Dumnezeu să le poarte de grijă prin oameni care au pe inimă lucrarea de evanghelizare a copiilor.

Vezi aici mai multe proiecte AMEC. Cei care au dăruit mărturisesc adesea că au simţit că sunt parteneri în lucrare, şi mulţi dintre ei au spus: „Vă mulţumim că ne permiteţi să luăm parte la lucrare, dăruind pentru ea.“ Ca rezultat al darurilor primite, mii de copii au participat la tabere, copiii au studiat Biblia prin Cursul Biblic prin Corespondenţă, lucrătorii au putut să-I slujească Domnului cu tot timpul lor şi Evanghelia a fost vestită la mii de copii din România. Faptul că cineva dăruieşte, un copil poate auzi Evanghelia şi viaţa lui poate fi transformată!

Toate materialele care sunt disponibile în  momentul de faţă se găsesc pe www.edituraamec.ro. Dacă apeşi pe butoanele din stânga ecranului, poţi să alegi categoria de materiale care te interesează. (Sau poţi să foloseşti opţiunea de căutare din partea dreaptă sus pe ecran). Trebuie să-ţi faci un cont pe site, să adaugi în coş articolele pe care vrei să le cumperi, apoi să alegi metoda de plată şi modul de expediere.

Avem o varietate de materiale pentru preşcolari, şcolari şi adolescenţi, precum şi materiale din Vechiul şi din Noul Testament. Sunt şi povestiri misionare, lecţii doctrinare şi alte lecţii speciale de Crăciun şi Paşti. Dacă doreşti un anumit material şi nu îl găseşti, nu ezita să ne suni la telefon şi vom căuta să te ajutăm.

blog_5

Noi încercăm să nu folosim termenul de „donator“, atunci când ne referim la cei care dăruiesc ca Evanghelia să ajungă la copiii din România, ci rugăciunea noastră este ca fiecare persoană care dăruieşte să devină un partener în lucrare. Pentru noi, aceasta înseamnă că suntem o echipă. Unii se roagă, unii dăruiesc, iar unii merg şi evanghelizează, şi împreună putem fi martori la felul în care Dumnezeu schimbă vieţi în România.

Pentru că eşti partenerul nostru în lucrare, dorim să te bucuri împreună cu noi atunci când proiectele sunt susţinute şi copiii aud Evanghelia. În acest scop vom actualiza regulat acest site, şi te vom informa prin scrisori de rugăciune şi prin calendarul de rugăciune despre modul în care Dumnezeu lucrează. Şi dorim să primim şi noi veşti de la tine! Dorim să ştim pentru ce putem să ne rugăm, şi cum să fim o binecuvântare pentru tine. Aşadar, te rugăm să ţi legătura cu noi!