Motive de laudă şi rugăciune pentru anul 2020

Una dintre cele mai mari binecuvântări din ultimii ani este programarea unei zile când lucrarea cu copiii prin AMEC poate fi amintita în rugăciune în mod special. În fiecare an, prima miercuri din luna noiembrie este Ziua mondiala de rugăciune pentru AMEC. Vă invităm ca și anul acesta, pe 4 Noiembrie 2020 să vă uniți cu noi în rugăciune pentru copiii din întreaga lume. Cum se poate desfășura un astfel de program? Fiecare timp de rugăciune poate începe cu un scurt timp de părtăşie şi apoi cererile de rugăciune sunt prezentate:

 • pentru lucrarea AMEC din zonă – contactează lucrătorul AMEC din zonă
 • pentru lucrarea AMEC la nivel național- cererile pot fi găsite mai jos
 • pentru lucrarea AMEC din alte ţări – cererile pot fi cerute prin email

Este posibil să împarţi timpul de rugăciune în trei sesiuni, cu o cântare sau o mărturie scurtă între ele.

Dumnezeu să binecuvânteze implicarea ta!

Echipa AMEC Romania

„Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (Iacov 5:16)

„Trebuie să ne rugăm cu ochii ațintiți spre Dumnezeu, nu spre greutăți.” Oswald Chambers

 • Lăudat să fie Dumnezeu pentru fiecare copil care a auzit Evanghelia în 2019. Rugați-vă ca El să continue să pună în inima noastră dorința de a duce mesajul mântuirii celor pierduți, și de a nu pierde nicio ocazie de a vorbi despre El.

 • Lăudăm pe Dumnezeu pentru campania Vestea Bună pentru România. Anul acesta campania s-a ținut în județul Dâmbovița. Mulțumim lui Dumnezeu pentru cei 1.464 de copii care au auzit Evanghelia în 51 de locuri, și pentru voluntarii care au ajutat. Ne rugăm ca toți copiii care au participat să fie integrați în Grupuri Vestea Bună.

 • Lăudat să fie Dumnezeu pentru toate donațiile primite pentru literatură, ceea ce ne-a permis să vindem la prețuri subvenționate sau să oferim gratuit anumite articole. Rugați-vă ca și în acest an www.edituraamec.ro să fie o binecuvântare pentru mulți învățători și copii.

 • Ne rugăm ca „Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Lui“. Aceasta înseamnă că ne rugăm pentru lucrători noi și pentru cei care-i ajută: biserici locale, susţinători financiari, voluntari, oameni care să-i poarte în rugăciune, oameni prin care Dumnezeu să deschidă uși. Fie ca în 2020 Domnul să ne ajute pe fiecare să împlinim cuvintele din Luca 10:2, căutând să ne rugăm cu dedicare și să contribuim fiecare, după darurile pe care le-am primit, la marele seceriș.
 • În 2019 s-au desfășurat evenimente CityKids în multe zone. Rugați-vă ca mulți copii, care locuiesc la oraș, să aibă posibilitatea să participe în 2020 la un eveniment organizat în zona lor.

 • Centrul de Instruire din Sibiu va găzdui din nou în această vară (2020) Institutul de Instruire a Liderilor pentru Europa Centrală. Rugați-vă să participe cursanți după voia lui Dumnezeu, și, ca rezultat al instruirii, copii din multe țări să audă Evanghelia.
 • Lăudăm pe Dumnezeu pentru cei peste 1.700 de copii care au participat la tabere în vara aceasta. Ne rugăm pentru creșterea spirituală a celor care L-au primit pe Domnul Isus în inima lor. Îi mulțumim lui Dumnezeu că a purtat de grijă de banii necesari, ca mulți copii din medii defavorizate să poată să participe la tabere.

 • O unealtă utilă celor implicați în lucrarea cu copiii sunt seminariile online pentru învățători. Informațiile necesare se găsesc pe www.ameccef.org. Rugați-vă ca învățătorii să fie încurajați și motivați pentru lucrare, și să aplice în grupurile de copii cele învățate la fiecare seminar.

 • Lucrarea prin radio (www.radiovesteabuna.ro) este un răspuns la rugăciune. Mulți copii, din peste 100 de țări, au putut să audă mesajul Evangheliei. Rugați-vă ca Dumnezeu să continue să folosească acest radio, copiii să învețe mai multe despre El și să trăiască într-un mod care să-I facă Lui plăcere.

 • Cărțile „În fiecare zi cu Dumnezeu“ și „Cartea întrebărilor cu meditații“ îi motivează pe copii să citească din Biblie în fiecare zi. Rugați-vă ca ei să păstreze obiceiul acesta și când vor fi mari.

 • Avem un site www.fiecarecopil.ro care descrie proiectele pe care le avem și care ne permit să ajungem cu Evanghelia la mai mulți copii prin lucrări directe cu ei sau ajutând lucrătorii AMEC cu normă întreagă. Suntem foarte recunoscători lui Dumnezeu pentru modul în care credincioșii au folosit acest site și au dăruit pentru realizarea proiectelor. Rugați-vă ca Dumnezeu să poarte de grijă de tot ce este necesar ca proiectele să poată fi duse la bun sfârșit.

 • Dorim să folosim luna decembrie ca pe o ocazie de a duce Evanghelia la cât mai mulți copii. În fiecare an avem o lecție specială de Crăciun, cu ajutorul căreia învăţătorii pot să transmită copiilor mesajul despre naşterea Domnului. Rugați-vă ca mai mulți voluntari să ni se alăture în organizarea unor evenimente speciale de Crăciun pentru copii. Rugați-vă și ca tractatele de Crăciun să fie o binecuvântare pentru cei 40.000 de copii care le vor primi.

  Fie ca în 2019 Domnul să ne ajute pe fiecare să împlinim cuvintele din Mica 6:8:

  Ţi s-a arătat, omule, ce este bine,
  şi ce alta cere Domnul de la tine
  decât să faci dreptate,
  să iubeşti mila
  şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?

Contactează-ne pentru a primi scrisoarea de rugăciune a unui lucrător AMEC!

1. Lumea-I plină de copii,însă câți din ei trăiesc?

Cresc și-și văd de drumul lor,dar ce mulți se răcesc!

Mor și ei că au păcate,deși sunt doar copii!

N-ai văzut pe fața lor în loc de zâmbet,un suspin?

N-ai auzit de ura lor față de cei ce i-au respins?

Și vezi ei mor fă de Isus,deși sunt doar copii!

Refren:

Ce vor auzi de nu te duci tu?

Și cum vor ști de nu le spui?

Cum vor vedea de nu le-arăți dragostea Sa?

O frați,surori,nu vă pasă și de ei?

2. Ce-ar fi să-ncepi în viața ta,să-L lași pe Domnul să Îți dea

Pentru copii iubirea Sa,să-i faci să simtăna Sa.

Și vezi ei mor fă de Isus, deși sunt doar copii!