Motive de laudă şi rugăciune pentru anul 2019

Una dintre cele mai mari binecuvântări din ultimii ani este programarea unei zile când lucrarea cu copiii prin AMEC poate fi amintita în rugăciune în mod special. În fiecare an, prima miercuri din luna noiembrie este Ziua mondiala de rugăciune pentru AMEC. Vă invităm ca și anul acesta, pe 6 Noiembrie 2019 să vă uniți cu noi în rugăciune pentru copiii din întreaga lume. Cum se poate desfășura un astfel de program? Fiecare timp de rugăciune poate începe cu un scurt timp de părtăşie şi apoi cererile de rugăciune sunt prezentate:

 • pentru lucrarea AMEC din zonă – contactează lucrătorul AMEC din zonă
 • pentru lucrarea AMEC la nivel național- cererile pot fi găsite mai jos
 • pentru lucrarea AMEC din alte ţări – cererile pot fi cerute prin email

Este posibil să împarţi timpul de rugăciune în trei sesiuni, cu o cântare sau o mărturie scurtă între ele.

Dumnezeu să binecuvânteze implicarea ta!

Echipa AMEC Romania

„Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (Iacov 5:16)

„Trebuie să ne rugăm cu ochii ațintiți spre Dumnezeu, nu spre greutăți.” Oswald Chambers

 • Lăudat să fie Dumnezeu pentru fiecare copil care a auzit Evanghelia în 2018. Rugați-vă ca El să continue să pună în inima noastră dorința de a duce mesajul mântuirii celor pierduți, și de a nu pierde nicio ocazie de a vorbi despre El.

 • Lăudăm pe Dumnezeu pentru campania Vestea Bună pentru România. Anul acesta campania s-a ținut în județul Suceava. Mulțumim lui Dumnezeu pentru cei 2.416 copii care au auzit Evanghelia și pentru voluntarii care au ajutat. Ne rugăm ca toți copiii care au participat să fie integrați în Grupuri Vestea Bună.

 • Lăudat să fie Dumnezeu pentru toate donațiile primite pentru literatură, ceea ce ne-a permis să vindem la prețuri subvenționate sau să oferim gratuit anumite articole. Rugați-vă ca și în acest an www.edituraamec.ro să fie o binecuvântare pentru mulți învățători și copii.

 • În 2018 s-au desfășurat evenimente CityKids în multe zone. Rugați-vă ca mulți copii, care locuiesc la oraș, să aibă posibilitatea să participe în 2019 la un eveniment organizat în zona lor.

 • Centrul de Instruire din Sibiu va găzdui din nou în această vară (2019) Institutul de Instruire a Liderilor pentru Europa Centrală. Rugați-vă să participe cursanți după voia lui Dumnezeu, și, ca rezultat al instruirii, copii din multe țări să audă Evanghelia.

 • Lăudăm pe Dumnezeu pentru cei 2.098 de copii care au participat la tabere vara aceasta. Ne rugăm pentru creșterea spirituală a celor care L-au primit pe Domnul Isus în inima lor. Mulțumim lui Dumnezeu pentru că a purtat de grijă și mulți copii din medii defavorizate au putut participa la tabere.

 • În fiecare lună, în ultima zi de luni, avem un seminar online pentru învățători. Informațiile despre el se găsesc pe www.ameccef.org. Rugați-vă ca învățătorii să fie încurajați și motivați pentru lucrare, și ei să aplice în grupurile de copii cele învăţate la seminar.

 • Lucrarea prin radio (www.radiovesteabuna.ro) este un răspuns la rugăciune. Mulți copii, din peste 100 de țări, au putut să audă mesajul Evangheliei. Rugați-vă ca Dumnezeu să continue să folosească acest radio, copiii să învețe mai multe despre El și să trăiască într-un mod care să-i facă Lui plăcere.

 • Lecțiile de la Cursul Biblic prin Corespondență „Lui Dumnezeu Îi pasă de tine“ sunt acum sub formă de carte, în care este inclusă și o diplomă. Rugați-vă ca prin această carte mulți copii să fie încurajați să studieze lecţiile acasă, și să aibă dorința de a învăța mai multe despre Dumnezeul care Se îngrijește de ei.

 • Cărțile „În fiecare zi cu Dumnezeu“ și „Cartea întrebărilor cu meditații“ îi motivează pe copii să citească din Biblie în fiecare zi. Rugați-vă ca ei să păstreze obiceiul acesta și când vor fi mari.

 • Avem un site www.fiecarecopil.ro care descrie proiectele pe care le avem și care ne permit să ajungem cu Evanghelia la mai mulți copii prin lucrări directe cu ei sau ajutând lucrătorii AMEC cu normă întreagă. Suntem foarte recunoscători lui Dumnezeu pentru modul în care credincioșii au folosit acest site și au dăruit pentru realizarea proiectelor. Rugați-vă ca și în 2019 Dumnezeu să poarte de grijă de tot ce este necesar ca proiectele să poată fi duse la bun sfârșit.

 • Fie ca în 2019 Domnul să ne ajute pe fiecare să împlinim cuvintele din Mica 6:8:

  Ţi s-a arătat, omule, ce este bine,
  şi ce alta cere Domnul de la tine
  decât să faci dreptate,
  să iubeşti mila
  şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?

 • Calendar de rugăciune sept oct nov 2019
  (Fă clic pe luna dorită)

Contactează-ne pentru a primi scrisoarea de rugăciune a unui lucrător AMEC!

1. Lumea-I plină de copii,însă câți din ei trăiesc?

Cresc și-și văd de drumul lor,dar ce mulți se răcesc!

Mor și ei că au păcate,deși sunt doar copii!

N-ai văzut pe fața lor în loc de zâmbet,un suspin?

N-ai auzit de ura lor față de cei ce i-au respins?

Și vezi ei mor fă de Isus,deși sunt doar copii!

Refren:

Ce vor auzi de nu te duci tu?

Și cum vor ști de nu le spui?

Cum vor vedea de nu le-arăți dragostea Sa?

O frați,surori,nu vă pasă și de ei?

2. Ce-ar fi să-ncepi în viața ta,să-L lași pe Domnul să Îți dea

Pentru copii iubirea Sa,să-i faci să simtăna Sa.

Și vezi ei mor fă de Isus, deși sunt doar copii!