Project Description

Grupurile Vestea Bună au loc săptămânal, durata unei întâlniri fiind de aproximativ o oră, după şcoală sau seara devreme. În general, grupurile se întâlnesc în atmosfera prietenoasă a unei locuinţe, dar sunt şi alte locuri de întâlnire cum ar fi: săli publice, săli ale misiunilor, şcoli şi biserici.

La aceste grupuri predau învăţători care Îl iubesc şi Îl cunosc pe Domnul Isus cu adevărat, şi sunt preocupaţi de nevoile spirituale ale copiilor.

Copiii au în general vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani, şi se întâlnesc pentru a cânta, a învăţa versete biblice, a asculta povestiri misionare, a concura la jocuri recapitulative şi a li se preda o lecţie biblică.

La Grupul Vestea Bună® copiii au ocazia să primească învăţături fundamentale din Cuvântul lui Dumnezeu. Există un ciclu de 4 ani a materialelor care se predau la grup, ceea ce permite copiilor să primească învăţătură biblică atât din Vechiul, cât şi din Noul Testament.

Adesea, copiii care sunt învăţaţi la Grupul Vestea Bună din Cuvântul lui Dumnezeu, cred în Domnul Isus şi sunt mântuiţi. În acest caz, Grupul Vestea Bună le oferă o posibilitate excelentă de a creşte în credinţă. Copiii sunt încurajaţi să participe la serviciile unei biserici locale, care are ca bază Biblia, şi acolo pot să continue să crească în credinţă şi în cunoaşterea Domnului Isus Hristos.

Poţi să ajuţi ca învăţător la un Grup Vestea Bună®, fiind responsabil de programul grupului; ca gazdă, deschizându-ţi casa şi invitând copiii; ca ajutor al învăţătorului, prezentând diferite părţi ale programului, fără să ai responsabilitatea principală; ca partener de rugăciune care se roagă pentru grupuri, învăţători şi copiii care participă.

Cursul Predând Eficient Copiilor, nivelul 1 (PEC 1) îţi oferă instruire şi ajutor practic pentru a începe un Grup Vestea Bună. Apasă aici pentru a citi mai multe despre cursul PEC 1.

Contactează lucrătorul local din zona ta sau, dacă vrei mai multe informaţii, apasă aici pentru a contacta Biroul Naţional.

”Îmi place foarte mult să lucrez cu copiii la Grupul Vestea Bună. Cred că este o lucrare care poate influenţa viaţa copiilor pentru veșnicie.”
Maria
„La acest grup am aflat multe lucruri despre Dumnezeu, şi faptul că Dumnezeu ne ajută ori de câte ori avem nevoie de El. De când vin la Grupul Vestea Bună, am învățat numai lucruri bune, şi aceasta m-a făcut să-mi pun încrederea în Dumnezeu. Aștept cu nerăbdare să învăţ tot mai multe lucruri despre Domnul Isus, şi abia aştept să merg în tabăra care va urma.“
Ioana
„Îmi place la GVB şi chiar mi-aş dori să dureze mai mult, şi să fie de minim două ori pe săptămână, deoarece este un program educativ şi putem înțelege multe lucruri despre Dumnezeu. Pot să spun că am început să-mi schimb comportamentul de când vin la grup, şi aş dori să mulțumesc celor care organizează acest grup.“
„La acest grup am aflat multe lucruri despre Dumnezeu, dar şi faptul că Dumnezeu ne ajută ori de câte ori avem nevoie de El. De când vin la Grupul Vestea Bună am învățat numai lucruri bune, şi aceasta m-a făcut să-mi pun încrederea în Dumnezeu.”

Vrei să fii pregătit să predai la Grupul Vestea Bună? Participă la unul din cursurile organizate de AMEC.