Asociația Misionară pentru Educarea Copiilor (AMEC) crede cu fermitate în autoritatea bisericii locale. Fiecare lucrător AMEC este membru al unei biserici locale şi trăieşte în părtăşie cu Domnul şi cu credincioşii din jur. Biserica locală este cea care trimite lucrătorul pe câmpul de misiune şi îl susţine în rugăciune şi financiar, după puterile ei.

Credem că Biserica locală are responsabilitatea să-i evanghelizeze pe cei pierduţi şi să-i zidească pe credincioşi, dându-le acestora din urmă oportunitatea să slujească.

AMEC caută să lucreze împreună cu biserica locală în vederea împlinirii acestor scopuri, iar acolo unde copiii nu au acces la o biserică locală, să îi direcţioneze spre o biserică unde pot creşte în credinţa în Domnul Isus.

Cum poate AMEC să ajute lucrarea bisericii?

  • prin instruire. Pentru a listă a cursurilor disponibile, apasă aici.

  • prin echipare cu materiale. Pentru magazinul online, apasă aici.

  • prin oportunități de evanghelizare. Alege aici una din activități.

Cum poate biserica locală să ajute lucrarea AMEC?

  • prin implicarea ei în diferite activități. Pentru informații, apasă aici.

  • prin motivare la rugăciune. Pentru motive de rugăciune, apasă aici.

  • prin motivare la dărnicie. Pentru informații, apasă aici.

Instruire eficientă

AMEC oferă cursuri de instruire, prin care lucrătorii cu copiii sunt învăţaţi cum să prezinte Evanghelia pe înţelesul copiilor şi cum să-i ajute în creşterea lor spirituală. Mulţi învățători mărturisesc că, pentru prima dată în viaţă, au condus un copil la Hristos, după ce au fost instruiţi la un curs AMEC.

Cursurile „Predând Efcient Copiilor“ (nivelele 1, 2 şi 3) sunt oferite cu scopul de a-i instrui pe membrii bisericii locale cum să-i evanghelizeze pe copii şi cum să-i consolideze în credinţă. De asemenea, sunt disponibile cursuri de instruire pentru tabără, pentru misiune de vară, pentru a lucra cu adolescenţii şi cu preşcolarii. Sunt organizate conferinţe şi instruiri pentru a încuraja şi echipa lucrătorii cu copiii din întreaga ţară.

Vezi cursurile noastre

Oportunități de evanghelizare

Biserica ta poate lua parte la evanghelizarea copiilor care nu primesc o învăţătură clară despre Domnul Isus.  Evanghelizările în aer liber şi Grupurile Biblice de Vacanţă sunt modalităţi excelente de a-L prezenta pe Domnul Isus copiilor din vecinătate. Copiii contactaţi pot veni apoi la Şcoala Duminicală şi, în final, familii întregi pot să audă despre Domnul Isus, să creadă în El şi să participe la serviciile bisericii.

VEZI ACTIVITĂȚILE NOASTRE

Materiale eficiente de predare

Literatura AMEC poate fi folosită la Şcoala Duminicală, la întâlnirile evanghelistice, la întâlnirile speciale de Paşti şi de Crăciun şi la orice alte programe cu copiii. Avem o varietate de lecţii pe planşe, din Vechiul şi Noul Testament, povestiri misionare, cântări, versete, jocuri recapitulative, tractate, cât şi manuale pentru pregătirea învăţătorului.

Vezi materialele noastre

FII O BISERICĂ PARTENERĂ CU AMEC!

Timp de mai mulţi ani am obişnuit să spun că, pe lângă biserica locală, Asociaţia Misionară pentru Educarea Copiilor este probabil modalitatea cea mai eficientă şi economică de a evangheliza copiii.
Dr. Warren Wiersbe
Dacă eşti cu adevărat serios în ceea ce priveşte câştigarea sufletelor, atunci parteneriatul cu AMEC este un mare, mare avantaj.
Un pastor
Nu este o onoare mai mare decât să fii instrumentul din
mâna lui Dumnezeu, prin care El conduce o persoană din
împărăţia lui Satana în împărăţia glorioasă a cerului.
Dwight L. Moody