STATISTICI

0+
Copii evanghelizați
0
Locații atinse
0+
Biserici Implicate
0+
Voluntari implicați
0+
Literatură distribuită

Mai jos poți citi cum a lucrat Domnul în fiecare zi:

Luni 23 iulie 2018

„Putem să facem aceasta toată vara?“

Prima zi a campaniei „Vestea Bună pentru România“ din judeţul Suceava s-a încheiat, şi ce mare binecuvântare a dat Domnul în această zi! Copii de pe întreg cuprinsul judeţului s-au bucurat să se joace jocuri, să cânte cântări şi să înveţe despre Mântuitorul care a venit!

Într-o zonă, copiii au întrebat dacă programul ar putea continua toată vara. „Ce poate fi mai bun ca aceasta – un grup de tineri să vină să se joace cu noi şi să ne înveţe! Înseamnă că suntem într-adevăr speciali.“ Da, biserici şi voluntari, împreună cu echipa AMEC spun sutelor de copii în această săptămână că ei sunt speciali – speciali pentru noi şi speciali în ochii lui Dumnezeu.

Peste 1.200 de copii din 40 locuri au auzit luni mesajul Evangheliei, şi au pus multe întrebări interesante despre lucruri care le-a cercetat inima. Mai mulţi copii au întrebat, de asemenea, cum pot să aibă păcatele iertate.

Vă rugăm să continuaţi să vă rugaţi pentru:

 • copii, ca să poată să participe zilnic la grupuri.
 • vreme bună, ca să se poate ţine întrunirile în aer liber.
 • membrii echipei, ca să conlucreze bine împreună.
 • în mai multe zone a fost şi opoziţie. Rugaţi-vă pentru echipele de acolo, şi ca nimic să nu-i împiedice pe copii să participe.
 • în unele locuri sunt un număr mare de copii. Rugaţi-vă pentru copii, ca ei să asculte bine, şi ca echipele să aibă înţelepciune să ştie dar ar fi mai bine să împartă grupul mare în grupuri mai mici.

Rugaţi-vă ca Domnul să fie glorificat, şi multe vieţi să fie schimbate în această săptămână.

Vă mulţumim pentru tot ceea ce faceţi în vederea susţinerii acestui proiect. Vă rugăm să continuaţi să rămâneţi alături de noi în această săptămână.

Daniel Leonte, Coordonator proiect VBR Suceava 2018


Marți 24 iulie 2018

Deschide-ţi uşile, Suceava! Venim!

În a doua zi a campaniei de evanghelizare a plouat în majoritatea zonelor, dar pentru aproape toate cele 30 de locuri aceasta a însemnat uşi deschise. Întrucât ploua, şcoli, cămineculturale, săli de sport şi biserici şi-au deschis uşile ca programele să se poată ţine în interior. Alţi învăţători ne-au spus că ploaia s-a oprit doar pe durata desfăşurăriiprogramului.

Vă mulţumim că v-aţi rugat pentru vreme. Domnul a răspuns, şi ori a pregătit locuri, ca programele să se poată ţine în interior, ori a oprit ploaia cât a durat programul.

Lăudat să fie Domnul că 1.962 de copii au auzit Evanghelia în primele două zile, şi au învăţat despre Mântuitorul. Lăudaţi peDomnul şi pentru multele broşuri evanghelistice care au fost distribuite.

Echipele au nevoie în continuare de rugăciunile noastre, pentru:

• vreme bună, ca învăţătorii să poată să continue programele în aer liber.
• copii, ca ei să participe şi să înţeleagă mesajul.
• ca Dumnezeu să le dea sănătate şi putere celor câţivaînvăţători care au anunţat că nu se simt bine.
• copiii şi părinţii care au primit tractate, Biblii şi literatură creştină.
• un copil, E., şi mulţi alţii ca el, care a înţeles că Biblia are răspunsuri la toate problemele, şi a promis că va citiBiblia ca să înţeleagă aceasta pentru sine.

Vă mulţumim că vă rugaţi şi susţineţi această campanie de evanghelizare!

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Daniel Leonte

Coordonatorul campaniei VBR – Suceava

Miercuri 25 iulie 2018

Aşteaptă puţin … Dumnezeu nu a terminat încă!

„La evanghelizarea în aer liber de luni seara au fost mulţi copii, dar unul dintre ei a creat haos. De fiecare dată când cel ce era în faţă spunea ceva, el comenta cu voce ridicată, făcând ca toţi ceilalţi copii să fie distraşi. Se părea că nimic nu poate să-l oprească.

Ne gândeam să renunţăm. Ce rost mai avea să continuăm, dacă oricum copiii nu puteau să asculte ce îi învăţam? Dar, ca echipă, am fost uniţi, ne-am încurajat unul pe altul şi ne-am amintit de scopul pentru care eram acolo.

Marţi a fost nevoie ca cineva să îmi arate că acel copil era acolo. El nu mai deranja pe nimeni, ci, împreună cu prietenii lui, ascultau cu atenţie. M-am întrebat dacă chiar era acelaşi copil.

 Miercuri, el s-a aşezat pe rândul din faţă. În timp ce mă uitam cât de atent ascultă, mi-am dat seama că avea lacrimi în ochi. Ceva îi atinsese inima. Şi cred că Dumnezeu ne răspundea la rugăciune.

 Am învăţat ceva. Nu judeca prea devreme! Întotdeauna se întâmplă ceva în spate, şi nu s-a terminat totul până când nu spune Dumnezeu că s-a terminat!“

Această mărturie ne-a încurajat inimile, şi am vrut să v-o împărtăşim şi vouă. Vă mulţumim că vă rugaţi. Acesta a fost un exemplu viu despre modul în care Dumnezeu schimbă vieţi în jurul nostru. Credem că El face acelaşi lucru în multe inimi. Şi suntem aşa de recunoscători că El ne permite să vedem ceea ce face, pentru încurajarea noastră.

 Dumnezeu a răspuns la rugăciuni:

 • Echipele au lucrat bine împreună, încurajându-se unii pe alţii şi predând bine împreună.
 • În multe locuri a fost vreme frumoasă, şi au putut ţine programele afară.
 • Au participat copii noi, care nu au nicio legătură cu biserica locală.
 • Cei ce desfăşoară programe în oraş, au posibilitatea să vestească în fiecare zi Evanghelia copiilor nou veniţi.
 • A fost distribuită multă literatură.

Continuaţi să vă rugaţi:

 • Pentru sănătatea mai multor membri ai echipei – unii dintre ei încă nu se simt bine.
 • Ca mulţi băieţi şi fete să înţeleagă mesajul Evangheliei şi să creadă în Domnul Isus, ca să fie mântuiţi.
 • „Cartea întrebărilor cu meditaţi“ este dată copiilor care vor să citească mai mult. Rugaţi-vă ca ei să-şi formeze obiceiul de a citi în fiecare zi Cuvântul lui Dumnezeu.
 • Mâine este ultima zi a campaniei Vestea Bună pentru România. Rugaţi-vă ca copiii să dorească să continue să înveţe despre Dumnezeu prin radio, Cursul Biblic prin Corespondenţă sau participând la Grupul Vestea Bună sau şcoala duminicală din zona lor.

Vă mulţumim pentru rugăciuni. Dumnezeu răspunde! Continuaţi să vă rugaţi pentru multe vieţi din Suceava, care nu Îl cunosc pe Mântuitorul.

Daniel Leonte – coordonator campanie VBR Suceava

Joi 26 iulie 2018

Ziua 4

„Dacă ați ști ce cuvinte sunt rostite în parcul acesta în fiecare zi … Este o bucurie să auzi ceva diferit!”

Acestea sunt cuvintele unei mame care a venit să mulțumească după ce băieții ei s-au întors acasă de la una dintre întâlnirile evanghelistice în aer liber și i-au cântat cântecele pe care tocmai le învățaseră. Era încântată că învățau despre Domnul Isus.

Pe parcursul ultimelor zile, copiii au învățat adevăruri biblice, cântece noi și au memorat versete din Biblie. S-au bucurat și să petreacă timp alături de prietenii lor jucându-se împreună și participând la activități special pregătite pentru ei.

Echipele au fost foarte motivate și au mărturisit că simțeau că te rogi pentru ei. Mulțumesc!

Mulțumesc că te rogi!

 • Unii copii au crezut în Domnul Isus Hristos ca Mântuitor. Veșnicia va spune tot ce a făcut Dumnezeu în această săptămână. Slavă Lui!
 • Cele mai multe grupuri și-au continuat activitatea chiar și atunci când a plouat (au mers la cineva acasă, la biserică sau într-o sală publică disponibilă).
 • Au fost distribuite tractate și broșuri evanghelistice.
 • Echipele au lucrat bine împreună – pregătindu-se și participând cu credincioșie în fiecare zi – fie că era vorba de un grup de 6 copii sau de 100 de copii (ambele tipuri de grupuri prezentând binecuvântări, dar și provocări).

Te rog să continui să te rogi și pentru ultima zi a acestei campanii de evanghelizare de 5 zile:

 • Copiii să creadă în Domnul Isus Hristos ca Mântuitor.
 • Copiii să vrea să continue să afle mai multe despre Dumnezeu și să aibă posibilitatea practică să facă acest lucru.
 • Copiii care au auzit despre Evanghelizarea de 5 zile dar nu au putut veni, să participe în ultima zi.
 • Întâlnirea de încheiere a campaniei evanghelistice de vineri seara. Să fie un timp de mare bucurie și laudă la adresa lui Dumnezeu pentru tot ce a făcut.

Mulțumesc din nou că ne-ai stat alături săptămâna aceasta. Am simțit sprijinul tău!

Dumnezeu să te binecuvânteze!

Daniel Leonte – coordonatorul proiectului Vestea Bună pentru România, Suceava

Vineri, 27 iulie 2018

Ziua 5

„Ploaia s-a oprit chiar înainte să începem programul … și apoi a început imediat după ce am terminat!“

„Au venit copii noi și au ascultat cu așa de multă atenție!“

„Vrem să continuăm să ne întâlnim cu acești copii.“

„Ne rugăm ca în acest sat să înceapă și o biserică.“

„O soră de la biserică și-a deschis casa, ca să putem să ne întâlnim acolo cu copiii când plouă.“

“Copiii vor să continue să învețe despre Dumnezeu prin Cursul Biblic prin Corespondență.“

Avem așa de multe lucruri pentru care să-I mulțumim lui Dumnezeu! Știm că peste 2.400 de copii au auzit Evanghelia în timpul celor 5 zile. Mulți dintre aceștia au participat în fiecare zi. S-au ținut evanghelizări de 5 zile în 38 de locuri, și aproximativ 300 de voluntari au lucrat împreună pentru a duce copiilor Evanghelia, în ciuda anumitor încercări de care au avut parte.

Lucrarea în aer liber nu este ușoară, dar în ultima zi a campaniei fiecare poate să spună că desfășurarea ei a meritat. Ne uităm înapoi la această săptămână specială, și realizăm că ni s-a amintit din nou că Dumnezeu este bun și că răspunde rugăciunilor oamenilor Lui. Și El continuă să ne dea oportunități să-I slujim pentru împărăția Lui!

Vă mulțumim că v-ați rugat, și, de asemenea, vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru această campanie, ca fiecare copil care a participat să poată să se uite înapoi la această săptămână din iulie 2018 și să spună: „Cuiva i-a păsat îndeajuns de mine, încât să vină și să-mi spună despre Mântuitorul care a venit – pentru mine.“

Dumnezeu să vă binecuvânteze din belșug! Această campanie nu s-ar fi putut face fără voi!

Daniel Leonte – coordonatorul proiectului VBR – Suceava, 27 iulie 2018