LUCRĂTORI LOCALI:

Dumitru și Florica Doboș
Dumitru și Florica DoboșCoordonatori locali

STATISTICI

0
Copii evanghelizați
0
Locații atinse
0
Biserici Implicate
+0
Voluntari implicați
+0
Literatură distribuită

Mai jos poți citi cum a lucrat Domnul în fiecare zi:

Vă salutăm din Arad!

Mulțumim frumos pentru rugăciunile tale. Astăzi i-am învățat pe copii cântarea „O, o, o ce bun e Domnul meu!“ – un mesaj minunat de transmis copiilor dar și un mesaj ce revine din nou și din nou în mintea noastră când ne uităm înapoi la tot ce a făcut Dumnezeu astăzi.

Laudă pe Dumnezeu pentru:

 • Vremea bună în majoritatea locațiilor, a plouat pe alocuri și cererea de rugăciune a lucrătorilor este ca în continuare vremea să fie bună sau dacă va ploua să aibe unde să țină evanghelizarea departe de picurii de ploaie.
 • Copiii caru au ascultat atenți și au fost dornici să învețe despre Dumnezeu.
 • Privilegiul de a lucra cu bisericile locale și încurajarea pe care o simțim prin faptul că ele au pe inimă lucrarea cu copiii.
 • Protecția lui Dumnezeu și faptul că Îl simțim aproape.
 • Bucuria de a putea duce vestea bună a Evangheliei celor pierduți.

Avem multe motive de rugăciune și ne sunt indispensabile rugăciunile tale pentru zilele ce vor urma. De aceea te încurajez sa ni te alături în rugăciune pentru:

 • Un număr mai mare de copii care să participe la întâlniri – mai ales acei copii care nu au auzit niciodată despre Domnul Isus și motivul pentru care a venit la noi jos pe pământ.
 • Distribuirile de tractate să aibe loc ca astfel și copiii care nu participă la evanghelizări să poată auzi despre Mântuitorul.
 • Copiii care nu au fost cuminți din unele zone, ca ei să stea liniștiți și să asculte atenți lecția și să răspundă mesajului Evangheliei.
 • De asemenea roagă-te ca în toate Dumnezeu să fie glorificat iar noi să-I fim credincioși și mulți copii să fie mântuiți.

Câteva mărturii de pe teren, care ne-au încurajat astăzi:

 • O fată s-a încrezut în Domnul Isus. A arătat semne de pocăință. Roagă-te ca Dumnezeu să continue să lucreze în viața ei.
 • O doamnă era în trecere printr-o localitate și a văzut copiii adunați la evanghelizare. S-a gândit în sinea ei, de ce să nu vină o echipă de lucrători și în localitatea de unde era ea, i-ar plăcea mult ca și copiii ei să beneficieze de un astfel de program. Ajungând acasă a putut vedea că și în localitatea ei avea loc o evanghelizare în aer liber. Dumnezeu a trimis o echipă de lucrători și acolo!
 • Într-o altă localitate o doamnă ne-a mărturisit că în copilărie a făcut lecțiile biblice prin corespondență de la AMEC. Slăvit să fie Dumnezeu!
 • La o distribuire de tractate, cineva l-a întrebat pe un lucrător AMEC: „ Care e religia ta?“, nu a așteptat răspunsul și a continuat: „O, e ok, știu, ochii tăi îmi spun că suntem frați în Hristos!“

Mulțumesc pentru rugăciunile tale! Dumnezeu răspunde la ele.
„Încolo, fraţilor, rugaţi-vă pentru noi ca, Cuvântul Domnului să se răspândească şi să fie proslăvit.“2 Tesaloniceni 3:1

Cu dragoste în Hristos,
Iulian și Anca

MARTI 16 IULIE 2012

Mulțumesc că te-ai rugat pentru evanghelizările de marți.

Suntem  mulțumitori că Dumnezeu a răspuns la rugăciuni:

 • Au venit mai mulți copii, nu avem încă toate rapoartele dar știm că peste 2000 de copii, în 78 de locații, au auzit mesajul Evangheliei.
 • Vremea a fost bună, nicio întâlnire nu a fost anulată pe motiv că a plouat.
 • Copiii au mărturisit că și-au pus încrederea în Domnul Isus.
 • În afară de una sau două localități, lucrătorii ne-au spus că au experimentat o mare deschidere din partea copiilor pentru a învăța mai multe despre Dumnezeu.
 • Un număr destul de mare de bunici și părinți participă la întâlniri și ascultă cu interes.
 • Dumnezeu ne-a purtat de grijă și ne-a păzit în călătoriile noastre.

El este credincios!

În Arad evanghelicii reprezintă 10% din populația județului. Este impresionant să întâlnești atât de mulți credincioși. În acest județ este un potențial  mare de a face evanghelizări și prezența credincioșilor în așa număr mare are un efect pozitiv și asupra județului ca întreg. De multe ori, stând de vorbă cu oamenii, aflăm că dacă ei înșiși nu merg la biserică, au pe cineva în familie care a mers sau încă merge. Este un județ deosebit!

Roagă-te pentru credincioșii evanghelici să fie impulsionați la finalul acestei săptămâni să continue lucrarea de evanghelizare a celor pierduți și să fie mai convinși ca niciodată că și aceștia trebuie să audă despre harul mântuitor al lui Dumnezeu.

Roagă-te pentru adulți: părinți, bunici, preoți ortodoxi, polițiști etc., care au participat la întâlniri. Roagă-te ca mulți să conștientizeze nevoia lor de a fi mântuiți.

Astăzi copiii au învățat versetul din Ioan 3:16. Fie ca acest verset să rămână în inimile și mințile lor și să producă efecte veșnice.

Echipele de lucrători au următoarele cereri de rugăciune:

 • Mulți din copiii care încă nu au auzit despre Mântuitorul, să participe la evanghelizări.
 • Bisericile locale să continue lucrarea începută în această săptămână. Cineva a spus: Aceasta este o lucrare foarte benefică. Vreau să continui lucrarea și în Grup Vestea Bună și copiii vor dori apoi să participe la serviciile bisericii.
 • Copiii care s-au încrezut în Domnul săptămâna aceasta, să fie o mărturie în familiile lor.
 • Știm că Satana nu se bucură de ceea ce se petrece în această săptămână. Roagă-te împreună cu noi pentru protecție și ca în continuare Cuvântul lui Dumnezeu să fie vestit cu putere.

Mulțumesc că ești alături de noi!
Iulian și Anca

MIERCURI 17 IULIE 2013

„Când am auzit că AMEC vine la mine în localitate, mi-am zis, trebuie să merg să-i întâlnesc. Cu mulți ani în urmă am parcurs eu însumi lecțiile cursului biblic prin corespondență de la AMEC și doresc ca și fiul meu să participe la aceste întâlniri.“

Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru această mărturie și pentru altele pe care le-am auzit de la unii părinți și bunici ce doresc ca și copiii, și nepoții lor să învețe căile lui Dumnezeu.

Mulțumesc că te rogi, Dumnezeu răspunde la rugăciuni!

Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru veștile primite despre copiii care s-au încrezut în Domnul Isus ca Mântuitor. Roagă-te pentru Alina, Roxana, Gina, Alina, Estera, Lidia și alții care și-au cerut iertare pentru păcatul lor.

Lăudat să fie Dumnezeu pentru puterea dată echipelor de lucrători și pentru protecția Sa.

Îi suntem mulțumitori lui Dumnezeu pentru numărul mare de tineri și adulți care au participat la programe și au putut auzi Cuvântul Lui.

Multe echipe distribuie tractate și plănuiesc să ajungă cu Evanghelia la și mai mulți copii în zilele de joi și vineri.

Mulțumim lui Dumnezeu că a răspuns la rugăciuni și tot mai mulți copii participă la întâlniri. Din rapoartele primite până în prezent rezultă că aproape 3000 de copii au auzit Evangheliasăptămâna aceasta.

Roagă-te pentru Bobo, Bianco și mulți alți copii, ca ei să se întoarcă la Dumnezeu.

Roagă-te pentru sănătate și putere, câteva echipe ne-au spus că au probleme de sănătate și sunt tot mai obosite pe zi ce trece.

Roagă-te pentru copiii cu care ne-am întâlnit săptămâna aceasta și care au mare nevoie să fie iubiți. Roagă-te ca ei să se bucure de faptul că Dumnezeu i-a iubit mult.

Roagă-te în continuare pentru vreme bună, ca întâlnirile să aibe loc joi și vineri.

Roagă-te ca și mai multe broșuri „Îl cunoști pe acest Împărat“ să fie distribuite în zilele următoare.

În câteva locații a fost mai dificil să se țină evanghelizarea, dintr-un motiv sau altul, copiii au fost împiedicați să participe. Roagă-te pentru acești copii, ca și ei să audă Evanghelia.

Hudson Taylor a spus: „este posibil să-i miști pe oameni, cu ajutorul lui Dumnezeu, și numai prin rugăciune.“ Ne bizuim pe rugăciunile tale pentru ca inimile copiilor din Arad să fie mișcate pentru Dumnezeu.

El să vă binecuvânteze.

Iulian și Anca

JOI 18 IULIE 2013

Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru încă o zi de evanghelizare în aer liber. Mii de copii au auzit Cuvântul lui Dumnezeu, și mai exact mesajul mântuirii. De asemenea sute de copii și adulți au primit mesajul prin broșura „Îl cunoști pe acest Împărat“. Dumnezeu este credincios!

Cuvântul lui Dumnezeu spune: „ … propovaduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzarii: dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu“ (1 Corinteni 1:18). Vedem împlinindu-se acest verset foarte bine în evanghelizările în aer liber. Totuși, atunci când copiii și adulții își dau seama că au nevoie de un Mântuitor și înțeleg că mesajul nu este o nebunie, ci puterea lui Dumnezeu, avem motive să fim plini de bucurie.

La una din întâlnirile de astăzi, pe când se vorbea despre bucuria care este în cer pentru un singur păcătos care se pocăiește, două fete ce ieri s-au încrezut în Domnul au spus: „Noi ieri am produs bucurie în cer!“, iar mai târziu au spus „Acum Domnul Isus locuiește în inima mea.“ Cât de extraordinar este să vedem cum copiii înțeleg mesajul Evangheliei.

O altă fetiță a spus unei tinere voluntare: „Îmi doresc mult să fiu ca tine“. Slavă Domnului pentru mărturia bună a acestei învățătoare și pentru exemplul ei frumos de purtare.

Lăudăm pe Dumnezeu pentru râvna copiilor de a învăța versetele de memorat și pentru copiii mai mari care i-au ajuta și pe cei mici să le învețe, (pe cei care nu știu să citească).

La una din întâlniri, câțiva copii s-au ridicat și au plecat să joace fotbal. Mama unuia dintre ei, i-a chemat înapoi să asculte lecția.

Într-un alt loc, tatăl obișnuia să meargă împreună cu băiatul lui la evanghelizare, dar astăzi nu a putut merge deoarece este șofer de tir și a avut de făcut o cursă. El a trimis-o pe soția sa cu reportofonul, să înregistreze tot programul, ca astfel să nu piardă nimic.

Cu adevărat mesajul Evangheliei este puterea lui Dumnezeu… pentru cei care cred! El merită toată lauda!

Continuă să te rogi pentru proiectul Vestea Bună Arad:

 • Pentru vreme bună;
 • Pentru protecția lui Dumnezeu;
 • Pentru proclamarea cu putere a Cuvântului lui Dumnezeu și ca Duhul Sfânt să lucreze în viețile multora;
 • Pentru copiii care s-au încrezut în Mântuitorul, să fie încurajați în viața lor de creștini;
 • Pentru credincioșii din zonă, să continue lucrarea cu copiii din afara bisericii lor;

Dumnezeu să primească toată slava pentru tot ce s-a făcut până în prezent la VBR în județul Arad.

Pentru fiecare copil,

Iulian și Anca

VINERI 19 IULIE 2013

Lăudați pe Dumnezeu! Mulțumire fie-I adusă pentru tot ce a făcut! Lucrările Sale au fost mult mai mărețe decât am putut gândi noi!

 • Peste 3000 de copii au auzit Evanghelia în peste 80 de locații de pe cuprinsul județului Arad;
 • Peste 60 de biserici s-au implicat în această evanghelizare;
 • Copiii și-au pus încrederea în Mântuitorul și am putut vedea dovezi că viețile lor au fost transformate;
 • Părinții și bunicii au auzit Cuvântul în timp ce așteptau după copiii lor;
 • Mii de broșuri evanghelistice au fost distribuite;
 • Multe biserici au dorința să continue evanghelizarea pe vară și în următorul an școlar;
 • Vremea a fost favorabilă pe tot parcursul săptămânii;
 • Dumnezeu ne-a păzit de rele;
 • Și pentru fiecare conversație, mărturie, Cuvânt împărtășit …. Fie ca toată slava să o dăm numai Lui!

Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

Mulțumim pentru sprijinul tău săptămâna aceasta. Orice lucrare spirituală necesită parteneri de rugăciune credincioși, iar noi suntem binecuvântați să știm că nu suntem singuri.

Pentru fiecare copil,
Iulian și Anca

MĂRTURII DIN PROIECT

O MAMĂ

care a participat la unul dintre grupuri

„Când am auzit că AMEC-ul a venit în oraşul meu,
a trebuit să vin să mă întâlnesc cu voi. Eu am
participat la Cursul Biblic prin Corespondenţă
al AMEC-ului cu mulţi ani în urmă, şi aş dori ca
fiul meu să participe la acest grup!“

ROXANA

s-a rugat așa ...

La finalul întâlnirii noastre,
Roxana s-a rugat: „Doamne,
Îţi mulțumesc pentru fetele astea
care au venit aici să ne înveţe
versete frumoase!“

UN ȘOFER DE TIR

care a participat ...

Un şofer de tir care aparticipat
la unul din programele noastre cu copilul său,
a trebuit să lipsească o zi. I-a cerut însă soţiei
să vină la program şi să înregistreze tot,
ca să nu piardă nimic.

... TATĂL EI A LUAT SECUREA ...

Ieri o fetiţă și-a încredințat viața Domnului. Ea ne-a spus că atunci când a ajuns acasă, tatăl ei a luat securea şi a vrut să-şi taie mâna şi să-şi ia viaţa, că nu are serviciu. Fetiţa şi-a dat seama că tatăl ei nu crede în Dumnezeu, şi de aceea vrea să-și facă rău. Ea s-a dus şi s-a rugat ca Domnul să-i ierte păcatele și să-i ajute tatăl. Apoi s-a dus şi i-a spus tatălui: ”Eu m-am rugat şi mâine Domnul îţi va da de lucru”. A doua zi a venit un om şi i-a cerut ajutor tatălui ei. Fetiţa a fost foarte încurajată şi i-a spus şi tatălui ei să se încreadă în Domnul.