LUCRĂTORI LOCALI:

Attila și Tünde Szücs
Attila și Tünde SzücsCoordonatori locali

STATISTICI

0
Copii evanghelizați
0
Locații atinse
0
Biserici Implicate
+0
Voluntari implicați
+0
Literatură distribuită

Mai jos poți citi cum a lucrat Domnul în fiecare zi:

Luni 30 iulie 2012

Am urmat paşii de sfătuire învăţaţi la AMEC şi am reuşit cu ajutorul lui Dumnezeu să o conduc la pe Mara Hristos.
Aceasta ne-a mărturisit un voluntar din Bihor, în prima seară, când s-a întors de la evanghelizare. Participase cu o săptămână înainte la cursul de instruire a Misionarilor de Vară și acolo învățase cum să ajute un copil care dorește să aibă păcatele iertate, folosindu-se de Cuvântul lui Dumnezeu.

Îl lăudăm pe Domnul pentru cei 21 de copii (din câte știm noi) care au răspuns chemării lui Dumnezeu la mântuire în ziua de luni!

Credincioși din 49 de biserici din județul Bihor s-au unit împreună cu 40 de voluntari și lucrători AMEC din toată țara, pentru a vesti mesajul Evangheliei copiilor din 79 locații (săptămâna viitoare se vor adăuga încă șase locații). Luni au auzit Evanghelia peste 2.600 de copii. Nevoia de rugăciune este mare, de aceea vă rugăm să ne susțineți în rugăciune. Dușmanul sufletelor noastre și ale copiilor este la lucru și avem mare nevoie de ajutorul lui Dumnezeu în toate privințele.

Rugați-vă împreună cu noi, cerând Domnului:

 • Mai mulți copii care să vină la evanghelizări – în câteva zone, sunt copii care nu au venit din cauză că preotul ortodox s-a opus sau părinții nu i-au lăsat.
 • Adulții care stau pe margine și ascultă – să înțeleagă la rândul lor mesajul Evangheliei. Unii copii nu au auzit niciodată nici măcar despre Zacheu din Biblie, deci vă imaginați că sunt multe adevăruri spirituale care trebuie predate (bineînțeles, știm că nimeni nu poate să înțeleagă, decât prin Duhul Sfânt – 1 Corinteni 2:14).
 • Pentru râvnă și dăruire din partea credincioșilor locali, să ajute la creșterea spirituală a copiilor care s-au întors la Domnul și să păstreze legătura cu ei pe parcursul anului.
 • Pentru siguranță în călătorii. Voluntarii și lucrătorii parcurg mii de kilometri și au nevoie de paza și protecția lui Dumnezeu.
 • Pentru cei 21 de copii (posibil și alții) care s-au încrezut în Domnul în ziua de luni. Fie ca ei să crească în relația lor cu Domnul.
 • Distribuirea de literatură evanghelistică – rugați-vă pentru mobilizarea multor voluntari care să distribuie broșuri în următoarele zile. Dacă nu au posibilitatea să participe la evanghelizare, dorim totuși să aibă totuși ocazia să citească despre Mântuitorul.

William Carey spunea: Nu este marea trimitere făcută de Domnul nostru cea care însuflețește? Nu putem să facem mai mult decât ceea ce facem acum?

Viziunea noastră continuă să fie aceeași: Fiecare copil, fiecare județ, fiecare zi”. 

Rugați-vă să folosim fiecare oportunitate în această săptămână să ducem Evanghelia, iar marea trimitere să fie motorul care ne pune în mișcare.

Pentru fiecare copil,
Iulian Mangalagiu

Marți 31 iulie 2012

„Noi Îl vrem pe Isus!“

Astăzi, în una dintre locații 15 copii au rămas la urmă pentru că au vrut să Îl primească pe Domnul Isus în inimă. Văzând numărul lor mare, lucrătorul AMEC s-a îndoit de sinceritatea lor. Știau oare copiii motivul real pentru care trebuiau să rămână la urmă? Astfel le-au spus copiilor să meargă împreună să se joace. Copiii însă au ripostat spunând „Noi Îl vrem pe Isus!“ Sinceritatea rugăciunilor acestor copii a dovedit faptul că atunci când Duhul Sfânt lucrează în inima cuiva, acea persoană nu mai poate fi distrasă, în cazul de față nici chiar de posibilitatea de a se juca diferite jocuri. Laudă-L pe Dumnezeu pentru harul revărsat peste evanghelizările de astăzi. Știm despre 39 de copii că au răspuns chemării la mântuire. Numele lui Dumnezeu să fie slăvit!

Mulțumesc pentru că te-ai rugat. Dumnezeu a răspuns la rugăciuni:

 • Mai mulți copii (peste 2.900 copii) și mulți părinți au participat la programele evanghelistice.
 • Copiii au ascultat cu atenție Cuvântul lui Dumnezeu și în multe locații, atunci când a fost explicat mesajul mântuirii, s-a putut simți o liniște profundă.
 • Copiii care din anumite motive nu au putut participa la program ieri, au venit astăzi.
 • Copiii (Andreea, Lavinia) au răspuns chemării la mântuire prin Domnul Isus.
 • Dumnezeu ne-a păzit în călătoriile noastre.

Te rog să mijlocești în rugăciune pe mai departe:

 • Pentru vreme bună – într-una din locații a plouat foarte tare și copiilor li s-a făcut frică, deși au avut unde să se adăpostească și programul a putut continua.
 • Distribuirea de tractate – pentru zilele viitoare am planificat să distribuim broșura Îl cunoști pe acest Împărat în mai multe locuri. Rugați-vă ca astfel acei copii, care nu au putut veni la evanghelizare, să citească mesajul Evangheliei și prin cuvântul scris să învețe mai multe despre Mântuitorul. Rugați-vă ca mulți dintre ei să se încreadă în El.
 • Doi băieți au fost încântați când au primit câte un pix pe care scria că Isus îi iubește. Au exclamat: chiar ne iubește! Rugați-vă ca în această săptămână mulți copii să afle despre dragostea lui Dumnezeu.
 • Unii dintre copii trăiesc în condiții grele. Rugați-vă pentru ei.
 • Adi (un copil de șase ani) a căzut și a trebuit să meargă la spital. Dimineața a fost la evanghelizarea iar mai târziu în zi a cazut. Echipa a promis că se vor ruga pentru el.
 • Unii dintre adulți și copii și-au exprimat dorința de a merge la biserică. Rugați-vă ca într-adevăr ei să meargă la biserică zilele și săptămânile următoare.

Vă încurajez să mijlociți și pe mai departe pentru proiectul Vestea Bună pentru România. La fel cum i-au spus grecii lui Filip (Ioan12:21), avem și noi mii de copii care spun, „Am vrea să vedem pe Isus“. Fie ca dorința lor să devină realitate în această săptămână!
Pentru fiecare copil,
Iulian Mangalagiu

Miercuri 1 August 2012

În primele două zile i-am întrebat pe copii: Veți veni și mâine la întâlnirea noastră? Iar astăzi ei ne-au întrebat: Veți veni și mâine?

Peste 3000 de copii au început să participe la evanghelizări, în fiecare zi și a fost uimitor să vedem cât de atent ascultau, mai ales în timpul lecției și când era explicat mesajul mântuirii.

La finalul celei de-a treia zi am fost mai conștienți de lupta spirituală în care ne aflăm. Peste tot în jurul nostru sunt copii care zac în păcat și cel rău face tot ce poată să îi împiedice să primească mântuirea din păcat.

Dragi parteneri de rugăciune vă rugăm să mijlociți în rugăciune pentru noi. Rugați-vă ca:

 • Să avem o mai mare înțelegere a sfințeniei lui Dumnezeu și a nevoii de a fi mântuiți din păcat.
 • Să avem o pasiune mai mare de a vorbi despre crucea lui Hristos și ceea ce înseamnă ea pentru noi.
 • Ca viețile noastre să strălucească și să lumineze viețile copiilor.
 • Și ca noi să fim ecoul cuvintelor lui Hudson Taylor

„Fie ca Dumnezeu să ne ajute să conștientizăm realitatea iadului astfel încât să nu putem sta liniștiți; și realitatea cerului ca să-i dorim cu orice preț pe oameni acolo, iar realitatea lui Hristos astfel ca motivația și scopul nostru suprem să fie să facem din Omul durerii, Omul bucuriei, prin convertirea multora.“

Rugați-vă pentru copii:

 • Rugați-vă ca ei să conștientizeze că sunt păcătoși și nu pot ajunge în prezența lui Dumnezeu fără crucea lui Hristos.
 • Rugați-vă pentru acei copii care și-au pus încrederea în Domnul în această săptămână, să crească în cunoștința lui Hristos și să aibe părtășie cu alți credincioși.
 • Rugați-vă ca nimic să nu-i împiedice să vină la evanghelizare în următoarele două zile.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să lucreze cu putere în viețile celor peste 3000 de copii.
 • Vă rog înălțați rugăciuni către Dumnezeu pentru copiii din Bihor.

Lăudați pe Dumnezeu împreună cu noi:

 • Pentru că ne-a păzit de orice rău și nu ne-a dat mai mult decât am putut duce.
 • Pentru vreme bună sau locuri unde s-au adăpostit copiii astfel că evanghelizările s-au putut ține și când a plouat.
 • Pentru copiii care au înțeles cu adevărat nevoia lor de a avea un Mântuitor și I-au cerut iertare pentru păcatele lor.
 • Rugați-vă pentru continuarea lucrării:

Noi cei din alte zone ale țării dorim mult ca acești copii să poată studia și pe mai departe Cuvântul lui Dumnezeu – fie într-o biserica locală sau prin intermediul Cursului Biblic prin corespondență. Rugați-vă pentru aceasta.
Rugați-vă ca Dumnezeu să fie glorificat.
Toate acțiunile și gândurile noastre să fie acceptabile înaintea Lui și noi să fim folosiți de El ca mulți să se întoarcă la Mântuitorul, Domnul Isus.
Pentru fiecare copil,
Iulian Mangalagiu

Joi 2 august 2012

„M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința.“ Timotei 4:7

Vă mulțumesc frumos pentru rugăciunile înălțate în această săptămână. Ne aflăm în a patra zi de evanghelizarea și preocuparea noastră cea mai mare este să știm dacă am luptat bine și dacă am fost credincioși în tot ceea ce Dumnezeu ne-a chemat să facem.

Mulți dintre lucrători au mărturisit că astăzi au fost mai conștienți ca până acum de lupta spirituală în care ne aflăm. Dumnezeu ne-a amintit și ne-a provocat să ducem Evanghelia copiilor care au mare nevoie de El. Rugăciunea inimii noastre este ca ei să Îl vadă pe Isus în noi.

Îi suntem foarte mulțumitori lui Dumnezeu pentru că ne-a purtat de grijă până acum. Lăudați-L împreună cu noi:

 • Copiii au ascultat cu atenție și au fost cuminți.
 • Mulți copii s-au încrezut în Domnul Isus ca Mântuitor al lor personal. A fost uimitor să vedem cum copiii s-au pocăit cu adevărat de păcatele lor și I-au cerut iertare Domnului.
 • Copiii (chiar și cei mici de 4-5 ani) au învățat pe derost toate versetele predate în această săptămână.
 • Un băiat de 4 ani, întrebat ce vrea să se facă atunci când va fi mare, a spus că atunci când va fi mare el dorește să fie „Un copil al lui Dumnezeu“.
 • Părinții au mulțumit lucrătorilor pentru to ce i-au învățat pe copiii lor, în această săptămână.
 • Într-unul din parcuri, toți oamenii prezenți i-au putut auzi pe copii cântând: „Domnul mare e, puterinc și tare“.
 • Iar lista cu motive de laudă poate continua. Dumnezeu a făcut lucruri mari în această săptămână și noi Îl lăudăm pentru harul pe care ni l-a arătat.

Vă rog continuați să mijlociți în rugăciune pentru noi:

 • Pentru ca cei 3000 de copii care au auzit Evanghelia în această săptămână să se înscrie la Cursul Biblic prin corespondență sau pe AMECpeNET și ca noi să le putem da fiecăruia un set de cărți cu meditații, ca astfel să petreacă timp cu Dumnezeu în fiecare zi.
 • Pentru bisericile care îi vor invita pe copii și părinții lor să meargă Duminică la biserică unde va avea loc un program special și ca bisericile să mențină legătura cu ei și pe viitor.
 • Pentru copiii care s-au încrezut în Domnul Isus ca Mântuitor personal. Ei să crească în credință. Unii dintre ei locuiesc în zone fără biserici evanghelice.
 • Sâmbătă vom avea un timp de laudă cu toți voluntarii și lucrătorii de la 10:00 – 11:00. Rugați-vă să avem un timp special în care să-L lăudăm și glorificăm pe Dumnezeu pentru tot ceea ce a făcut în această săptămână.

Dragi prieteni, fie ca în continuare să-I fim credincioși Domnului și lucrării la care El ne-a chemat. Nu am fi reușit să facem tot ce am făcut săptămâna aceasta, fără ajutorul vostru.

El să fie glorificat!

Iulian Mangalagiu

Vineri 4 august 2012
Marcu 1:38
„El (Isus) le-a răspuns: Haidem să mergem în altă parte, prin târgurile şi satele vecine, ca să propovăduiesc şi acolo; căci pentru aceasta am ieşit.“
Dumnezeu să fie lăudat pentru toate oportunităţile avute în această săptămână de a propovădui Evanghelia copiilor. El să fie lăudat şi pentru faptul că mulţi copii au înţeles cu adevărat mesajul Evangheliei şi s-au rugat lui Dumnezeu cerându-şi iertare. Atât voluntarii cât şi lucrătorii AMEC au mărturisit că au fost surprinşi de sinceritatea şi claritatea cu care s-au rugat copiii. Ei s-au rugat lui Dumnezeu ca să îi mântuiască şi să-i ajute să se „întoarcă din drum“, nu doar repetând câteva propoziţii, ci folosind cuvintele lor.

În acestă săptămână copiii nu au mai înjurat, le-au spus prietenilor lor despre Domnul Isus, au avut o schimbare de atitudine, au învăţat să spună „îmi pare rău, iartă-mă!“ Am fost martorii miracolului harului.

Ştim despre 199 de copii (ei ne-au spus) că s-au încrezut în Domnul Isus ca Mântuitor, în această săptămână. Ştim că acest lucru este un răspuns la rugăciunile oamenilor lui Dumnezeu. Mulţumesc că v-aţi rugat!

În această seară ne-a fost reamintit versetul de mai sus. Îi suntem foarte mulţumitori lui Dumnezeu pentru oportunitatea pe care am avut-o să Îi slujim în această săptămână, dar ştim că nu am isprăvit lucrarea. Sunt încă mulţi, foarte mulţi copii care nu au auzit niciodată despre Mântuitorul. Domnul Isus nu a devenit indiferent. În Marcu 1:28 ne spune „Haidem să mergem în altă parte… ca să propovăduiesc şi acolo.“ Fie ca pasiunea de a evangheliza pe cei pierduţi să rămână în fiecare dintre noi. Fie ca să profităm de fiecare oportunitate şi să oferim un tractat, să împărtăşim mesajul Evangheliei celor pierduţi şi să îi câştigăm pentru Hristos.

Am avut o săptămână binecuvântată … dar mai este încă mult de lucru.

Pentru fiecare copil,
Iulian Mangalagiu

MĂRTURII DIN PROIECT

„CHIAR NE IUBEȘTE!”

Copiii au fost încântați când au primit
câte un pix pe care scria: Isus te iubește.
Unul dintre ei a exclamat: chiar ne iubește!

UN BĂIEȚEL ...

Un băiat de 4 ani, întrebat ce vreasă se facă
atunci când va fi mare, a spus că dorește
să fie un copil al lui Dumnezeu.

„VENIȚI ȘI MÂINE?”

În primele două zile i-am întrebat pe copii:
„Veniți și mâine la întâlnirea noastră?”
În ultima zi ne-au întreabat ei: „Veniți și mâine?”

„NOI ÎL VREM PE ISUS!“

La sfârșitul programului, 15 copii au dorit să știe cum pot fi mântuiți. Văzând numărul lor mare, lucrătorul AMEC s-a îndoit de sinceritatea lor. Acesta era oare motivul real pentru care copiii rămăseseră la urmă? Așa că le-a spus să meargă să se joace împreună. Copiii însă au ripostat: „Noi Îl vrem pe Isus!“ Sinceritatea acestor copii a dovedit faptul că, atunci când Duhul Sfânt lucrează în inima cuiva, acea persoană nu mai poate fi distrasă (în cazul de față, nici chiar de posibilitatea de a se juca). Lăudați-L pe Dumnezeu pentru harul revărsat peste aceste evanghelizări.”