Instruirea Misionarilor de Vară

Instruirea Misionarilor de Vară (IMV) este un curs care durează o săptămână, şi se ţine la începutul verii – de obicei sfârşitul lunii iunie / începutul lunii iulie.

Scopul cursului

Să-i instruiască mai ales pe tineri pentru a face evanghelizări în timpul verii (Evanghelizări de 5 zile, Grupuri de vacanţă, tabere).

Descrierea cursului

Scopul cursului Instruirea Misionarilor de Vară este de a echipa pe credincioși să evanghelizeze copiii mai ales pe perioada verii, de exemplu în aer liber. Accentul se pune pe faptul că fără Dumnezeu copiii sunt pierduți. Sunt prezentate bazele biblice pentru evanghelizarea copiilor. Un accent special este pus pe metodele de evanghelizare, precum Cartea fără cuvinte și alte lecții evanghelistice. Cursul oferă și instruire practică, astfel că participanţii pot începe evanghelizări cu copiii imediat după curs.

Acest curs este destinat în special:

 • tinerilor care doresc să Îi slujească Domnului în mijlocul copiilor;
 • celor care doresc să organizeze Evanghelizări de 5 zile;
 • învăţătorilor de şcoală duminicală, de Grup Vestea Bună sau de tabără;
 • oricărei persoane interesate să predea copiilor Cuvântul lui Dumnezeu.

Condițiile de acceptare pentru acest curs:

 • să fii născut din nou şi să trăieşti o viaţă creştină dedicată Domnului;
 • să fii de acord cu declaraţia de credinţă AMEC;
 • să ai cel puţin 17 ani (sau între 14-16 ani pentru cursul de juniori – vezi mai jos);

Au prioritate cei care îşi iau angajamentul că după terminarea cursului se vor implica cel puţin două săptămâni din vară în evanghelizarea în aer liber.

Durata cursului

Cursul durează o săptămână, şi se ţine la începutul verii – de obicei sfârşitul lunii iunie / începutul lunii iulie.

Prezența

Datorită caracterului progresiv al cursului, cursanţilor li se cere să participe regulat şi punctual la toate orele. Dacă au absentat la anumite ore, trebuie să facă tot posibilul să le recupereze.

Subiectele (materiile) incluse în curs sunt:

 • Bazele biblice pentru evanghelizarea copiilor
 • Pregătirea şi prezentarea unei lecţii biblice
 • Mesajul Evangheliei
 • Sfătuirea copiilor
 • Versetul de memorat şi jocul recapitulativ
 • Cum să organizezi o evanghelizare în aer liber pentru copii

De asemenea sunt incluse şi sesiuni practice, în care fiecare cursant demonstrează predarea unei lecţii biblice, a unui verset de memorat, a unui joc şi a unei cântări, şi participă la o evanghelizare în aer liber.

Instructorii stau la dispoziţia cursanţilor pentru a-i ajuta să se pregătească în toate privinţele pentru a-i evangheliza pe copiii din ziua de astăzi.

AMEC oferă instruirea cu scopul final ca orice copil să audă Evanghelia (prin cei ce sunt instruiți) și, de aceea, noi nu percepem costuri mari de la cei ce beneficiază de instruirile noastre. Totuși, întrucât credem că acest curs este valoros și oferă multe informații benefice pentru lucrare, am dori ca fiecare cursant să contribuie cu cel puțin 150 de lei pentru a ajuta la costurile implicate în organizarea și desfășurarea cursului (materiale, manual, timpul de predare etc.).

Link-ul pentru a trimite contribuția pentru acest curs este mai jos. Poți să plătești cu cardul bancar. Dacă preferi să transferi banii prin transfer bancar, te rugăm să ne contactezi.

https://fiecarecopil.ro/campaigns/cursuri-de-instruire-amec/

După cursul de instruire şi conform disponibilităţii tale, ţi se va da ocazia să lucrezi într-o echipă, ducând Evanghelia copiilor din zona ta.
Timpul de instruire oferă de asemenea şi părtăşie, posibilitatea de a-ţi face noi prieteni, timp de rugăciune, de închinare şi de relaxare.

Cursul „Instruirea Misionarilor de Vară“ se desfăşoară între 14 – 23 iunie 2021 – ONLINE

Pentru a vedea unde se desfășoară cursurile IMV, te rugăm să vizitezi secțiunea cu Evenimente.

 

APASĂ AICI PENTRI ÎNSCRIERE!